Navigatie

 

Gekleed op z'n zondags en dan erop uit??

Cruising the streets...Hoewel je met je Hovawart gerust de straten van de stad onveilig kan maken, leeft hij/zij zich toch het liefst uit in de vrije natuur. Als doorwinterde wandelaar ken je natuurlijk het veldwetboek van buiten en weet je dat je in ons lieve landje NERGENS je hond mag laten 'los' lopen. ;-)

Echter, we zouden geen Belgen zijn als we ons daar niet strikt aan hielden. De meeste van de wandelingen die wij gedaan hebben, nodigen echter wel uit om je Hovawart eens lekker te laten rondhossen. (je blijft natuurlijk wel verantwoordelijk voor je woefke!)

Laat ons een boom en wat gras dat nog groen is...Het is zelfs bijna aangewezen om met je hond de eenzaamheid op te zoeken, zelfs al ben je in groep. Zo komen ze echt tot hun recht en is het gewoonweg genieten van de natuur en van je hond. Genieten doe je dan ook alleen maar als je voldoende respect voor de jou omringende fauna opbrengt. In echte natuurgebieden houden we trouwens ook onze lievertjes aan de lijn.

Om het aanbod zo ruim mogelijk te maken ontvingen wij graag ook jullie beschrijvingen, eventueel gespijsd met foto's, van wandelingen die de moeite waard zijn en dit zowel in binnen- als buitenland. Beschrijvingen zijn altijd welkom op wandelingen@hovawartinfo.be.

Wat nemen wij zoal mee voor Jadzea en Axel?

Zuipen, zuipen, da kanne kik goe...Ook al drinkt je Hovawart maar al te graag uit plassen en vijvers, toch is het aangewezen, voornamelijk in warme seizoenen, steeds voldoende water mee te nemen. Dit zowel in de auto als in de rugzak. Zelf hebben we meestal tussen de 2 3 liter water per hond mee (+ 5 liter extra in de wagen).
Dit is cht geen overbodige luxe voor je hond. Hij/zij heeft veel meer last van de hogere temperaturen dan jij. Zoek op zonnige dagen liefst schaduwrijke wandelingen op.
Bij daguitstappen kan je ook maar beter zorgen voor een droogje. Voor een lange autorit is het immers beter je hond geen volledige maaltijd te geven. Hun ontbijt zou anders wel eens ergens in je wagen kunnen belanden.
Verder voorzien we altijd een handdoek in de koffer. Modderachtige toestanden laten we liever ter plaatse en het water in de auto komt voor de "opkuis" van je hond ook wel van pas. Wij hebben overigens al kunnen vaststellen dat onze hondjes liever "van de fles" drinken, dan uit hun drinkbak. (is wel afhankelijk van hond tot hond)

Wat je voor jezelf meeneemt kunnen wij niet bepalen. Mensen die er geregeld op uit trekken, weten dat je met alle weersomstandigheden rekening moet houden.
Bon, genoeg geleuterd! Kijk nu snel naar de volgende pagina's en ontdek of we al in je voetsporen gelopen hebben!

Navigatie...

Waar kan je gaan wandelen?    Interessante wandelsites...

Terug naar start...U ontvangt geen geld!    Goed, je wil dus oefenen met je Hovawart...   Lekker op vakantie...MET je Hovawart!    Hier vertelt men zijn verhaal...    Onze (en uw?) collectie foto's    Help!...Ik wil een Hovawart!

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 21/10/2010