Jadzea's eerste wasbeurt.

Het spreekwoord zegt: "Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien", zo ook dus Jadzea.
In het verhaal van Elmo kan je lezen dat ook Axel onder de douche moest omdat het te erg kriebelde in zijne pels. Ondertussen weet je al wel dat, als het maar even kan, deze twee onafscheidelijk bij elkaar kruipen en bij gevolg nam ook Jadzea haar deel van die bijt en spring beestjes over.
Haar baasje besloot dan maar dat het voor haar de hoogste tijd werd om ook onder de douche te gaan. Het product...Eerst maar eens naar de dierenspeciaalzaak rijden om antivlooien hondenshampoo te kopen. Veel keus was er niet dus maar hopen dat mijn aankoop het verhoopte resultaat zou bekomen... vlooien vrij!
Zoals het hoort: "bezint eer gij begint" en eerst de gebruiksaanwijzing lezen. Voor het gewicht van mijn lieveling, 30 kg, bleek ik zo'n zes dopjes nodig te hebben. Ik zag mij nog niet in mijn eentje en de hond vast houden en dopje per dopje over Jadzea uitkieperen, daarvoor kwam ik een extra paar armen en bijhorende handen te kort. Neen, een goede voorbereiding is alles en dus: de badkamer vol dekens leggen, zes dopjes in een bekertje gieten, handdoeken klaarleggen, douchesproeier binnen handbereik en de temperatuur aangenaam afregelen. Het laatste dat ik zou willen is dat de remedie erger zou zijn dan de gevolgen: brandwonden door te heet water! Je mag er niet aan denken...
Enfin nog even vermelden dat ik niet echt beschik over een douchecabine maar wel een bad. Alles leek klaar te staan om Jadzea er even bij te roepen. Een beetje wantrouwig kwam ze de badkamer binnen en toen de deur ook nog toe werd gedaan, Lekker door het gras rollen.vertrouwde ze het al helemaal niet meer. Om ook niet naar de dierenarts te moet snellen met n of andere fractuur pakte ik Jadzea op en plaatste haar voorzichtig in de badkuip.
Na een paar spartelpogingen om uit deze rare plaats te geraken, wat niet eenvoudig bleek want haar nagels en pootjes vonden geen grip op die gladde bodem, bleef Jadzea in een wankel evenwicht en een beetje perplex staan. Kraan opendraaien, sproeier aanzetten en Jadzea helemaal natspuiten. Echt leuk vond ze dit niet en weer volgde een paar ter plaatsentrappelende pogingen om uit de badkuip te geraken.
Volgende maal toch maar een antislip matje op de bodem plaatsen. Neen, niet om het haar gemakkelijker te maken om te vluchten maar om het ter plaatse blijven staan wat stabieler uit te voeren.
Toen Jadzea haar omvang met zo'n 30% afgenomen was vond madam het toch ook maar veiliger om boven op de afloop te gaan zitten. Leg er U bij baas!!Tijd voor de shampoo... eerst zo goed mogelijk verdelen, Jadzea laten staan, Jadzea terug zitten, Jadzea nog eens uitschuiven, Jadzea terug zitten en ondertussen haar baasje maar zijn best doen om de shampoo overal goed in te masseren en niets in haar ogen te laten lopen.
Toen uiteindelijk alles goed leek te schuimen en overal verdeeld was diende nog vijf minuten gewacht te worden om het product zijn werk te laten doen.
Enig idee hoe lang vijf minuten duren als je horloge nog in de living ligt?? Ik ook niet! Dan maar langzaam tellen tot 300 en ondertussen zorgen dat Jadzea rustig blijft zitten... Na die lange periode, tijd voor het afspoelen. Dit ging alvast heel wat vlotter. Jadzea was in ieder geval tevreden dat zij eindelijk uit de badkuip getild werd. Het afdrogen was echter weer een klein avontuurtje op zich, klodder nat is het niet eenvoudig om Jadzea op haar plaats te houden en na wat wrijf en dop werk mocht Jadzea de tuin in. Gelukkig was het weer perfect en kon zij het verdere afdroogwerk op zich nemen. Nog niet goed droog of madam vond dat het toch weer tijd werd om haar werk op te nemen... waken aan de omheining met haar poep goed in het zand.
Eenmaal dat haar vacht goed droog was nog snel met borstel en kam aan de slag, dat vond de juffra alvast veel leuker! Nu maar hopen dat zij voor de rest gespaard blijft van dit ongedierte. De mand, toebehoren en tapijten werden ondertussen ook al met de spuitbus onder handen genomen.
Leuk detail... na haar wasbeurt voelde Laat het gras maar groeien!Jadzea heeeel zacht aan.
De volgende dag op de hondenschool kreeg ze van de andere eigenaars alvast heel veel knuffels... Zo zacht!
Nochtans ik neem ook regelmatig een bad... en mijn knuffels dan...

 

 

 

 Hier waak ik!

 


Webmasterer , all rights reserved.

Last update 25/11/2010