Als het kriebelt...

Zondag 17 september 2006
De combinatie van honden en katten in één huis kan soms leiden tot vervelende situaties. De ergste kwaal die onze medehuis bewoners kan overkomen is een vlooien plaag.
Het begon allemaal nogal onschuldig. Elmo begon zich af en toe eens te krabben. Dan als maar vaker en ook Axel en Dunja deden vrolijk mee. Blijkbaar hielp hun beschermende teken- en vlooienband niet meer. Andere banden aanschaffen was dus de boodschap maar omdat de plaag al iets te ver gevorderd bleek, mocht ons trio eens lekker onder de douche.
Met Axel is dit geen probleem. Die kent de dril zo stilaan wel en ondergaat het hele gedoe met een zekere gelatenheid. Dunja is al wat moeilijker te overtuigen maar eens onder de heerlijk warme waterstraal kan ze er echt van genieten. Elmo is een heel ander geval.
Wie bij ons onder de douche verdwijnt, kan af en toe een nieuwsgierige snoet onder het douchegordijn verwachten. Als hij echter zelf aan de beurt is, dan zet hij prompt zijn ABS in werking. Helpt dus maar één middel: Elmo onder zachte dwang de douche in proppen. Hem in bedwang houden is dan nog een ander ding. In het Verre Oosten heb je van die vrouwenbeelden met veel armen. Zou soms wel handig wezen om er zo'n paar extra handen te hebben als je met Schelmo mag worstelen.
Uit voorzienigheid heb ik weinig of geen kleren meer aan omdat je op het einde van de rit even nat bent als hij. Eens nat, valt het eigenlijk nogal mee. Dan laat hij zich rustig met shampoo bewerken maar wanneer de sproeier terug aanslaat, is er geen houden meer aan. Eerst probeert hij zich achterwaarts een weg te banen, nadien volgen de kronkel bewegingen. Gelukkig kon ik hem net lang genoeg in bedwang houden om alle schuim uit zijn pels te verwijderen. Dan keerde hij zich met een ruk om en duwde baas mét sproeier en al de douche uit. Geen gezicht moet dat geweest zijn!
Voor de aardigheid nog even meegeven dat Elmo na Axel in de douche mocht. Terwijl ik Elmo droogwreef, nam ik de schade rond mij op. Het bleek allemaal nog mee te vallen. Vermits ze allemaal een bad kregen, hadden we nog wat extra shampoo ingeslagen, kwestie van niet zonder te vallen.
Omdat het baasje al een dagje ouder wordt, is zijn zicht ook al iets minder dan vroeger. Op de aanwezige flacon shampoo stond in minilettertjes iets van een waarschuwing maar zelfs met bril zou het baasje er nog niet veel van gemaakt hebben. Veilige producten dus! Niks is minder waar.
De twee blondjes kregen nog een behandeling met het "oude"  product, Dunja met het nieuwe.
Ruim een uur was het lieve baasje in de weer om zijn lievelingen te verlossen van hun vlooienplaag. dan zelf nog even afdrogen en dan met z'n allen naar buiten. Elmo op kop, zoals altijd, dan Axel. Van La Dunja was nog niets te bespeuren.
Nauwelijks buiten of de baas mocht weeral aan de noodrem trekken: Axel en Elmo begonnen zich doodleuk in het stof en het zand te wentelen. Dat was er wel over ja! Nog maar net die twee tot de orde geroepen of Dunja spurtte uit de keuken naar buiten en dook met twee grote sprongen in haar vertrouwde plek: de door haar uitgegraven kuil in de border.
Je zou je van minder slecht gaan voelen!
Alleen bleef het slechte gevoel hangen. zo erg dat ik maar besloot om me even neer te vleien op een tuinstoel. Na een uurtje soezen, werd ik compleet misselijk wakker. Hevige pijn in maag en hartstreek maakten het ademen knap lastig.
Het avondmaal moest ik halverwege afbreken, zéér slecht voelde ik me. Slapen bood enig soelaas en bleek een goede remedie op dat ogenblik.
De ochtend daarop bleken de klachten echter nog aanwezig. Behoorlijk ziek gaan werken en 's avonds maar naar de dokter mét de verdachte flacon shampoo. Dat ik weer eens van geluk mocht spreken dat het niet ernstiger was, kreeg ik te horen...
Het goedje bevatte een product waarmee je best niet mee in contact kwam. Diagnose: een fikse vergiftiging. Gelukkig had het meer inpakt gehad op de maagstreek. Daar bestaan bergen middeltjes voor om een mens van zijn ellende te verlossen.
Eén ding is zeker: de volgende keer als ons trio nog eens tegelijk een bad nodig heeft, laat ik ze één voor één door de carwash halen!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010