Jadzea's korte weetjes...

Wist je...

Dat Jadzea op een heel andere manier gaat zitten dan den Axel? Jadzea trekt haar poep bij naar haar voorpoten, terwijl Axel naar achter "scharniert". Ok, ja plassen doet ze ook anders!! Alhoewel ze het soms ook tegen een boom aan probeert te doen.

Dat Jadzea tot vandaag nog nooit grondig gewassen werd? Maar dat die automatische DoggyWash van Dante haar wel wat lijkt.

Dat Jadzea een echt koekiemonster is? Maar welke Hovawart is dat niet?

Dat Jadzea tot vandaag tijdens drie wandelingen in de bossen een tijdje spoorloos verdween omdat ze achter een ree aanging, of omdat er dieper in de bossen een aantal konijnen rondliepen die veel interessanter waren dan de roep van haar baasje? Haar baasje vond haar dan twee maal terug terwijl ze geduldig aan de wagen zat te wachten. De derde keer was de goede keer en kwam ze uiteindelijk terug na een luid fluitconcert. Sorry voor de mensen die toen van de rust van het bos aan het genieten waren!

Dat Jadzea zich tijdens een wandeling plots kan omdraaien en dwars door je heen (een beetje zoals een pointer) kan kijken waarna je dan zelf eens over je schouder kijkt om te onderzoeken wie of wat daar nu weer aankomt, alleen om daarna een aanstormende Jadzea te moeten opvangen die wild tegen je aanspringt en in je arm bijt of aan de leiband begint te rukken. Een luide FOEI blaast deze aanval wel af maar het is toch telkens even schrikken!

Dat Jadzea tijdens de donkere wintermaanden een beetje op een kerstboom lijkt? Dankzij de lichtgevende halsband kan je haar beter volgen terwijl ze als een gek door de bossen crost alsof het klaarlichte dag was. Misschien toch wat "kattenbloed" aanwezig bij haar voorouders? Voor zij die ook interesse hebben: haar goed oplichtende halsband vond ik via het internet bij http://www.dogmountain.be/shop/nl/dept_16.html, de Flash & Reflect halsband.

Dat Jadzea elke dag op haar wandeling staat, wat ook het weer is, en dat ze anders ostentatief voor de deur gaat zitten wachten? De lengte en de plaats van de wandeling doet er niet toe als ze maar een tijdje "haar goesting" mag doen terwijl ze vrij los loopt. Binnen "gezonde grenzen" natuurlijk.

Dat het met de dag lijkt alsof Jadzea beter begint te luisteren? Maar mij kan ze niks wijs maken: ik weet dat ze die gehoorzaamheid faked . Uiteindelijk blijft het een koppige teef die goed weet wat ze wil en meestal doet alsof ze mij niet verstaat!

Dat wanneer de mensen Jadzea tegen komen op een wandeling zij allen zeggen, bijna in koor, "Amaai...dat is toch echt wel een rustige zenne!". Rustig??? Een professionele actrice Ja!!

Dat Jadzea op haar baasje begint te lijken... boeren laten kan ze in ieder geval al veel beter.

Dat ik Jadzea voor geen geld van de wereld wil missen! Het is en blijft een fantastische Hovawart teef en mijn perfecte hond. Jouw Hovawart toch ook?

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010