Eten met B'Elanna...
(10-09-2015.)

 

IK HEB HONGER!!!Dat B'Elanna van de fokker uit een speciaal ontbijt kreeg dat kon je al lezen in haar eerste verhaal. Tot ons juffra vijf maand  werd zou 's morgens het vaste ritueel volgen: eten voor 's middags klaarzetten, ontbijt voorbereiden (zie ook presentatie) en bij het achterlaten van B'Elanna nog een beentje door de draad geven als afscheid. Nu moet je weten dat ikzelf geen bananen lust en dus was de bereiding steeds een hele opgave.
Toen B'Elanna net bij mij gekomen was liep dit ontbijt niet van een leien dakje. Veel wilde ze er niet van eten zodat meer dan de helft diende weggesmeten te worden... Ferni, fokster van B'Elanna, stelde dan voor om haar alleen de puppymelk te serveren... en ja, nu ging alles vlot binnen. Maar daar zat ik dan weer met nog een hele tros bananen, wegsmijten zou zonde zijn en dus besloot ik ze toch maar weer het originele recept voor te schotelen. De eerste keren sneed ik de banaan in kleine stukjes maar nu besloot ik ze goed fijn te pletten honing toe te voegen alsook de beschuiten. Vanaf dat moment ging alles vlot naar binnen!
De eerste keren dat ik B'Elanna de hele dag alleen moest laten kwam ik 's middags telkens van het werk naar huis (30km enkel) om haar middagmaal te serveren om na het eten snel terug aan het werk te gaan. Dit bleek niet houdbaar, het baasje moet nu eenmaal ook nog kunnen eten, en dus bestelde ik een "voederautomaat" zodat 's middags het eten beschikbaar zou zijn. Deze werd vast gevezen op een plank zodat ze er niet mee zou gaan lopen. Ik had echter niet meer aan de slimheid van een Hovawart gedacht en via mijn observatie camera leek het of B'Elanna al om negen uur met één van de bakjes uit de automaat rond rende. Dus besloot ik 's avonds eens uit te testen of zij dit werkelijk voor elkaar kreeg. Na het terugplaatsen van de bakjes en deze te hebben afgesloten liet ik B'Elanna weer buiten... Na nog geen twee seconden greep ze met haar tanden de rand van het voeder bakje en met een korte ruk opende zij het deksel en ging ze met het bakje op de loop. Hoe dit op te lossen? Mijn oplossing kan je volgen op onderstaande presentatie...
Tot vandaag heeft ze nog geen oplossing gevonden om voor het aflopen van de timer aan haar middagmaal te geraken.
Langzaam aan dan deze tweede maaltijd afgebouwd en vanaf september krijgt ze nu twee maaltijden per dag, aangevuld met de nodige beloningen.

Op het moment van dit schrijven begint haar gewicht te stabiliseren rond de 30 kg. Waar het zal eindigen kan je blijven volgen via onderstaande grafiek...

Laat voor de rest de presentatie het verhaal vertellen...

Veel plezier zoals ik met mijn B'Elanna!
Peter.

Evolutie gewicht B'Elanna...

Instructies: De presentatie start dadelijk na het laden van de pagina en elke vijf seconden komt de volgende..
Door met de muisaanwijzer over de thumbnails te bewegen zie je de foto waar de muisaanwijzer over gaat.
Klikken op de grote foto brengt je terug naar de lijst van B'Elanna haar capriolen.
Veel plezier!

 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 10/09/2015