Hovawartinfo aan de wandel met de BHC op de Kalmthoutse heide.
(28/11/2015)

De wandeling...Klik om te vergroten...

Spring dadelijk naar de Slideshow...

 

Marc en Aiko op de wandel op de Kalmthoutse heide...Eindelijk was het ogenblik aangebroken dat Hovawartinfo weer op stap ging met meer dan 2 Hovawartjes... Eerst Aiko ophalen en aansluitend naar Peter en B'Elanna. Het werd een stormachtig weerzien bij dat jong geweld. Ze eerst even de kans geven om uit te razen en dan iedereen de auto in. Als eersten draaiden we de parking op. Kort daarna verschenen Carry en Franck, onze gastvrouw en -heer. Stilaan verschenen meer en meer wagens met Hovawartjes als kostbare lading. B'Elanna en Aiko keken bewonderend naar de andere deelnemers. Vermits de reuen het best vertegenwoordigd waren, werd het even oppassen geblazen met Aiko maar buiten een paar verwachtte sprongen, liet hij het verder zijn. Zodra het gezelschap voltallig was, konden we onze wandeling aanvatten. Het was al enkele jaren geleden dat Marc er, toen nog met Elmo, geweest was. Echt benieuwd hoe de heide zich hersteld zou hebben van de grote brand van 2011... Het is een kleine wereld, die van de Hovawartjes! Bleek dat Danny en Vera de eigenaars geweest waren van de zus van Jadzea (Gitta) en ook bleek een halfbroer van B'Elanna mee te stappen: Kojak of Loyalguards. Ook Aiko had zo zijn fans mee en vernamen we dat hij al wel eens het gespreksonderwerp geweest was bij de Antwerpse douane. Voor alle duidelijkheid: 1 van de leden van onze leden van Mantrailing Benelux is douanebeambte, vandaar de connectie...

Omdat Aiko nog niet zo dikwijls in groep gewandeld had, werd het een leuke test om uit te vissen waar hij zich het beste op zijn plek zou voelen. Voor B'Elanna was dit allemaal geen probleem natuurlijk en je merkte dat ze zich tussen deze roedel best in haar sas voelde. Terwijl we vorderden werd het af en toe omzichtig van positie wisselen in de groep. Zolang Aiko een teef achter zich wist, kon hij gerust vooraan wandelen maar dat lukte niet als er een volwassen reu achter hem aan stapte. Hij mag dan wel uit de bloedlijn van Axel stammen en veel karaktereigenschappen met onze grote beer gemeen hebben: een alfareu is hij zeker niet! Dan maar eens achteraan geprobeerd. De andere deelnemers liepen vrolijk voor ons uit en de gespreken waren niet uit de lucht terwijl een prachtig landschap aan hen voorbij schoof. De heide likte nog steeds z'n wonden maar het herstel was zonder meer fantastisch te noemen. Met Aiko helemaal achteraan was het ook al geen pretje. Hij wilde absoluut naar B'Elanna maar die liep huppelde blij tussen een aantal reuen en die plek was dus voor Aiko dan weer geen optie. Uiteindelijk bleek een positie zowat in het midden de ideale plek te zijn voor hem en nog liefst in het gezelschap van een mooie teef maar de jonge reu van Carry leverde ook geen problemen op.

Voor zij die niet op de afspraak konden zijn: Stappersven is een prachtig stukje natuur dat je met je Hovawart best bezoekt als het niet te warm is. Het traject dat we volgden, bood een wisselend aanbod van heide en bossen maar de stroken heide hadden wel de bovenhand. Dat betekent natuurlijk dat je daar geen schaduw kan vinden. ongeacht de temperatuur: altijd voldoende water meenemen voor je lieveling.

Tijdens onze uitstap was het wel fris maar het bleef droog en zelfs de zon was van de partij. Zo werd het warm genoeg om wat te zweten. Na afloop van de wandeling verzamelden we nog op het terras van de lokale tennisclub. De aanwezige Hovawartjes werden eerst bediend: lekker vers water en zelfs een snoepje! We hadden net onze drankjes gekregen toen ook Leen op het terras verscheen. Tof dat ze de verplaatsing naar Kalmthout had willen maken! Het goede weer ten spijt, was lang blijven zitten op het terras helaas niet echt een optie. Een frisse bries zorgde ervoor dat we sneller afkoelden en een verkoudheid hadden we er nu ook weer niet voor over. Dan maar afscheid genomen van de groep en huiswaarts gereden. B'Elanna heeft in ieder geval het hart van Aiko veroverd maar ze heeft zelf ook wel een boon voor hem denken we want sindsdien controleert ze elke donderdag de auto om te zien of hij toevallig niet in de koffer zit... Wij kunnen binnenkort ook beginnen plannen en kunnen we de draad met onze traditie weer opnemen. Hopelijk zien we jullie dan ook weer in grote getale verschijnen.

Tot dan!

 

Instructies: De presentatie start dadelijk na het laden van de pagina en elke vijf seconden komt de volgende..
Door met de muisaanwijzer over de thumbnails te bewegen zie je de foto waar de muisaanwijzer over gaat.
Klikken op de grote foto brengt je terug naar de lijst van Hovawartinfo 's activiteiten.
Veel plezier!

 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 17/12/2015