Hovawartinfo training te Beringen 26/03/2006.
(De baasjes van Ebony zijn bedankt voor de ingestuurde foto's en... vergroten kan nog steeds door op de foto te klikken...)

De troepen zetten zich klaar...

Aandacht voor ... de coach.Heeft Hovawartinfo een afspraak met de weergoden of zijn ze ons altijd gunstig gezind? Als de laatste deelnemers iets over twee uur toekomen is het wel bewolkt maar droog. Alain staat al te popelen om ons de wei in te krijgen maar eerst wil iedereen nog wel een praatje slaan met iedereen. Nu ja, geen probleem want op onze trainingen gaat het er buiten de terreinen niet zo strak aan toe. Een losse en aangename sfeer, kortom gewoon onder vrienden. Dan toch maar beginnen? Alain bouwt verder op de vorige les: aandacht van onze hondjes. Marc is gelukkig dat hij het nu mag ondergaan en niet voor de klas hoeft te staan. Voorzien van de nodige concentratie en inzet werken we onze oefeningen af. Mooi volgen en luisteren...Het blijft ontzettend moeilijk om je Hovawart steeds aandacht voor jouw alleen te laten hebben. Dat merkt Marc telkens weer als hij met Axel werkt. Die kerel, Axel wel te verstaan, is zó zelfzeker dat hij het vaak niet nodig acht om op zijn baas te letten. Gelukkig schijnt Axel niet de enige die op die manier reageert. Ook Jadzea vond dat zij die morgen al genoeg getraind had en had weer meer aandacht voor haar omgeving dan voor haar baasje, niet zozeer door haar zelfzekerheid maar vooral uit vrouwelijke nieuwsgierigheid keek zij meer rond dan naar die kerel naast haar. Die ziet ze immers al meer dan genoeg! Jadzea haar "Pffffff ik kom wel baas" gehalte lag weer erg hoog.
Om de afwezigen een idee te geven wat we zoal gedaan hebben, hier volgt een overzichtje:
-eerst een kleine opwarming waarbij het de bedoeling is dat je de aandacht absoluut voor jezelf kan winnen. Dat lukt dan wel tot je een eerste keer links of recht moet draaien.
En zorg voor aaaaandacht!-dan hondjes aan de voet en klaar maken voor het ter plaatse blijven Ondertussen kijken Obi, Naboo, Elmo en Darouch toe vanaf de zijlijn. Elmo heeft zelfs een privé oppas gevonden.
-de volgende oefening: de slalom tussen de hondjes: ook weer om de aandacht bij de baas te houden. Voor sommigen een gemakkelijke opgave, voor anderen een héél moeilijke.
-dan een volgoefening langs een door Alain uitgestippeld parcours. Tijd dat Elmo ook eens uit de startblokken komt!
Na deze reeks is het hoog tijd om even bij te tanken. Genietend van een drankje kan het gezelschap bekomen van de inspanningen. Een gezellige babbel hoort daar natuurlijk ook bij! Dat maakt het natuurlijk weer lastig voor onze leermeester om zijn volgelingen terug op het terrein te krijgen.
Zodra we echter terug beginnen oefenen is iedereen weer één en al oor voor wat Alain ons te vertellen heeft. Na even de spieren terug te hebben losgemaakt, mogen we onze hondjes oproepen. Niet zomaar rechtdoor natuurlijk, dat zou te simpel wezen! Hondje achter laten beneden terwijl de baas boven in het torentje plaats neemt. Dan hondje oproepen in zit-voor. Opnieuw achter laten. Nu zit ieders lieveling van boven af te kijken terwijl z'n baasje naar beneden stapt. Zodra deze op de aangeduidde plaats aangekomen is, mag die ongeduldige vierpoter zijn baasje vervoegen.
Niet alle Hovikens konden mee doen.Voor enkelen weer niet zo makkelijk want naar boven ging het over een helling maar hier wachten trappen om af te dalen...Om het gezellig te maken doen we de oefening nog eens over maar nu verdwijnt die baas toch wel uit het zicht zeker?! Als eindelijk de stem weerklinkt van ons baasje, wacht ons beneden aan de trap nog een verrassing: er staat nog een hekje opgesteld. Denken ze soms dat wij daar niet over geraken? Pfff, koud kunstje. Omdat Ebony ook mee oefent mag haar broer Elmo natuurlijk niet achterblijven. Maar met twee honden tegelijk oefenen op één terrein kan soms tot rare situaties leiden. Als Elmo geroepen wordt en de helling opstuift, zet Axel zich buiten het gezichtsveld van Marc ook in beweging. Tellen nadat Elmo over het hekje gesprongen is, verschijnt ook Axel bovenaan de trap. Zelfs met leiband aan wipt hij keurig over Wachten op je beurt...de hindernis tot bij zijn baas. Startsein voor Elmo om even de boel op stelten te zetten natuurlijk.  Die kleine schelm blijft de aandacht trekken, tot groot jolijt van de overige deelnemers natuurlijk. Als afsluiter mogen we nog wat apporteren: eerst het voorwerp zelf gaan wegleggen, je hond vervoegen en hem of haar dan opsturen om het voorwerp terug te halen. Nadat iedereen ook dit nummertje heeft afgewerkt, is het weer hoog tijd om de dorstigen te laven.

Komaan Dante...springen!

 

Dankzij Alain kunnen we andermaal terugblikken op een gevulde en leerrijke zondagnamiddag.
Wedden dat er de volgende maal weer meer deelnemers zullen zijn?

 

 

 

 

Ook Darouch moet even wachten.
Ook Darouch moet even wachten.
Favoriete oefening... Blijven.
Favoriete oefening... Blijven.
Ebony heeft aandacht!
Ebony heeft aandacht!
Slalom tussen de andere Hovawartjes.
Slalom tussen de andere Hovawartjes.
Het mag ook dichter...
Het mag ook dichter...
Wacht baas, ik KOOOOM.
Wacht baas, ik KOOOOM.
Ieder wacht op zijn beurt.
Ieder wacht op zijn beurt.
Klaar voor de start, aandacht en...
Klaar voor de start, aandacht en...
We beginnen dorst te krijgen...
We beginnen dorst te krijgen...
Follow the leader.
Follow the leader.
Nog een blijf oefeningetje.
Nog een blijf oefeningetje.
Even opwarmen voor het tweede deel.
Even opwarmen voor het tweede deel.
Tussenstop voor Axel.
Tussenstop voor Axel.
Hoog en Droog!
Hoog en Droog!
Ann, zit voooor!
Ann, zit voooor!
Effe rusten...
Effe rusten...
Flink zo Cajsa!
Flink zo Cajsa!
Elmo, vol energie!
Elmo, vol energie!
Erop en... erover!
Erop en... erover!
Handrem afzetten!
Handrem afzetten!
Na wat omwegen... er over!
Na wat omwegen... er over!
Breng Elmo...Hier!       Apport in de band.
Breng Elmo...Hier!                            Apport in de band.     

Tot slot... Jullie waren weer fantastisch!

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 30/03/2006