Hovawartinfo verslag BHC Clubmatch 09-07-2005.
Slideshow ...
(Bekijk de Slideshow)
 

Zaterdagochtend maken we onze opwachting in de  Hondenacademie  van Overijse (Terlanen). Een vrolijk lachende Hilde met echtgenoot Luc zorgen voor het onthaal. Na een vlugge controle van de inentingen, kunnen we ons een plaatsje gaan uitzoeken om de Clubmatch van de Belgische Hovawart Club te volgen. Het is nog vrij fris als we toekomen maar gedurende de dag zal dit snel veranderen. De meeste deelnemers mogen hun honden showen onder een stralende zon.
De opkomst van het aantal deelnemers valt nog mee ondanks het moment van het jaar. Blijkbaar zijn er in het buitenland ook wat wedstrijden die een paar trouwe deelnemers er toe nopen verstek te laten gaan.
Opvallende afwezige is de zus van Axel, tweevoudig kampioen (2003,2004) Alessa. Toch geen schrik voor enige concurrentie van Dunja? ;-)
Al vlug hebben onze vrienden van de Hovawartinfo elkaar gevonden en kunnen we gezellig samen de gebeurtenissen volgen. Dat hierbij de nodige drank vloeit, hoeven we jullie niet te vertellen zeker?
In elke klasse, van pups tot veteranen, zet iedere Hovawart z'n beste pootje voor. Nu ja, het is soms wel opletten geblazen in de ring. De laatste maaibeurt is alweer een tijdje geleden, aan de lengte van de grashalmen te zien. Dat sommige honden zich hierdoor onwennig gedragen, is dan niet te verwonderen. Maar toch slagen de meeste er in een mooie presentatie neer te zetten. Voor sommigen valt de uitslag tegen, voor anderen is het een verrassing in positieve zin. Nog anderen voelden zich dan weer bevestigd in hun eigen kennis.
Keurmeester Sasha, van Deense afkomst, houdt van aanpakken en niet van pauzeren. Keuren aan de lopende band dus... wat bij haar niet wil zeggen dat het allemaal vlug vlug dient te gebeuren. Neen, voor elke Hovi neemt ze uitgebreid de tijd. Werkelijk een straffe dame! Haar algemene conclusie: de vacht van de meeste honden steekt thuis in de stofzuiger! Naarmate de dag en de show vorderen, stijgt de spanning over wie dit jaar de kampioenstitel mag wegkapen. Wie het uiteindelijk geworden is kan u na lezen in het volgende nummer van de Hovawartnews. Het is immers niet aan ons om even de uitslag van alle klassen te publiceren, dit komt nog steeds de club toe. Zij die met een "uitmuntend" beloond werden weten het natuurlijk zelf.
Na het verdelen van de prijzen verdwijnen de meeste deelnemers. Er blijven algauw nog twee groepen verweesd achter: de Nederlanders en de Hovawartinfo vrienden. Wij hebben er in ieder geval bijna letterlijk de deur gesloten! Alle achterblijvers waren het over één ding roerend eens....
En nu naar Nederland!...

 

Foto's Hovawartinf wandeling 17/04/2005.

Deze presentatie bevat  22 (1,14 MB) foto's.
Hoe snel wil je de foto's na elkaar zien? (seconden):

 


 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 21/10/2010