Pepper's alfabet...

(14/03/2019)

 

Pepper met een P!! Om Pepper beter te kunnen vatten, leek het verstandiger haar karaktertrekjes, goede en minder goede eigenschappen vast te leggen aan de hand van het alfabet. Lang niet alle termen hebben een plaats in haar woordenboek maar zijn wel op haar van toepassing...

A: Af (zoals in liggen)! Euh, kan je dat eten baas? Krijgt ze nog niet onder de knie... Afblijven: noooit van gehoord! Aandacht: heel veel en nog meer als er snoepjes te verdelen vallen. Aanvallen!  Vraag dat maar aan Aiko... Auto: favoriet vervoermiddel.

B: braaf zijn maar alleen als het niet anders kan. Staat dus wel in haar woordenboek maar in potlood geschreven. Bijten: haar bijtdrempel is bijzonder laag. Ook hier wordt "broer" Aiko regelmatig gebruikt als bijtworst. (misschien omdat de baasjes Aiko wel eens een worst plegen te noemen?) Haar baasje behoort ook tot de bijtworsten, vooral waarneer die op punt staat om naar z'n werk te vertrekken. Bedelen: met een goede leermeester aan je zijde, ken je de kneepjes in geen tijd en val je regelmatig nog in de prijzen ook! Bedriegen: doet ze regelmatig... Aiko is haar god tot ze de buurhond Max in de tuin weet: dan vergeet ze Aiko en heeft enkel nog aandacht voor die bruine verleider. Blaffen: doet ze enkel om te waken, ook in de auto! Bewaken: staat zeker in haar woordenboek en ze is er op zeer jonge leeftijd aan begonnen. Voordeel: als Pepper alarm slaat, mag je zeker zijn dat er weldegelijk iemand is die er volgens haar niet thuishoort. Beloning: wil ze voor alles ontvangen. Buitenhond: Pepper verkiest het om buiten te zijn, veel meer dan Aiko en daarmee heeft ze een duidelijk raakpunt met Elmo. Bazigheid: dominant kan je haar niet noemen maar ze maakt nog steeds misbruik van haar leeftijd om haar willetje aan Aiko op te dringen. Baas: persoon om nooit uit het oog te verliezen.

C: charmeren kan ze als geen ander. Chillen: doet ze heel soms maar dan liefst in de buurt van haar baasjes. Chaotisch, een eigenschap met stip of lijkt het alleen maar zo?

D: dansen doet ze voor elke maaltijd. Dromen: als je veel avonturen beleefd, kan je vaker dromen. Doeken: voorwerpen die je naar believen kan verplaatsen. Haar eigen doek verhuist een paar keer per dag en wordt meestal gelijktijdig uitgeschud. Dom: helemaal niet, eerder het tegendeel!

Dit is mijn broertje Aiko.E: eten, haar favoriete bezigheid en focus. Voor haar eten kan je haar (bijna) alles laten doen. Energiek: ze bezit hier kasten vol van. Om jaloers te worden! Elastisch: ze is al groot maar als ze zich uitstrekt, schijnt haar volume nog toe te nemen. Evenwichtig, dat is ze in ieder geval. Eigenzinnig, zoals elke Hovawart wel zeker? Bij haar dan wel in overtreffende trap... Enig... in haar soort.

F: Foert! Als ze iets niet wil... Faken: zeker als ze iets wil en dan vooral aandacht. Flodderen: jaaaa! Hoe meer hoe liever!

G: Gulzigheid: nu al veel minder dan een paar maand geleden. Guitig: met emmertjes vol! Geeuwen: liefst heel luid, zodat ook de buren mee kunnen genieten. Graaien: liefst naar alles wat eetbaar lijkt en dit zowel binnen als buiten. Gemoedelijk: ikke? Nee! Past niet bij mijn naam! Gebit: iets wat ze met heel veel liefde gebruikt.

H: hulpvaardig maar dan op haar manier. Huiselijk: echt iets voor Pepper. Ze decoreert graag haar eigen omgeving met doeken, knabbels, speeltjes en als alles volgens haar op z'n plek ligt, verdwijnt ze en gaat ergens liggen pitten. (vaak tot ergernis van ons vrouwtje).

I: intelligent, ze heeft vaak maar een kleine voorzet nodig om zelf iets aan de weet te komen.

J: jammeren, dat doet ze graag als ze ergens niet mee naar binnen kan...

K: klagen als variante op het jammeren. Koksmaatje: reeds van dag 1 zit ze vol bewondering alles in de gaten te houden als er gekookt wordt. Voor het vrouwtje nu een plaag want die moet goed plannen en overleggen wanneer ze wat uit de koelkast of diepvries haalt. Er zijn immers 2 kapers op de kust met een niet te stillen eetlust!.

L: lui staat wel in haar lijstje maar dit is zeer uitzonderlijk. Listig: als je verstand gekregen hebt, moet je dat gebruiken en liefst inzetten tegen je baasjes. Op die manier blijven ook die alert. Lief: soms maar wel van nature. Wordt bijna altijd overschaduwd door haar kuren.

M: mooi maar dat vinden we allemaal van onze eigen lievelingen. Meewerken: enkel met Aiko om streken uit te halen.

N: neen, niet, nu, allemaal termen waar ze het moeilijk mee heeft. Neus: haar reukorgaan is nog beter dan dat van Aiko en oogst daarmee veel succes en bewondering bij het speuren. Negeren: ideale manier om je eigen zin te doen.

O: oren maar vaak wordt het binnenwerk op stil geschakeld. Werken echter ook tijdens het slapen want geluiden zoals de koelkast die open gaat, wekken haar spontaan. Stiekem een snack tevoorschijn halen is er bij ons dus niet bij. Overdaad: iets waar we haar voor moeten behoeden. Overmoed: soms maar zit in de lift... Gelukkig is meestal Aiko in de buurt om dan de kastanjes voor haar uit het vuur te halen. Opletten: alleen als de baas snoepjes bij heeft, anders mag die op z'n wimpers lopen. Onverstoorbaar: ik lig hier en als je wil vegen, poetsen, stofzuigen of een kast openen, dan moet je me maar verplaatsen.

P: puppykuren en daar heeft ze geen gebrek aan. Pepper: bedoel je mij? Proeven: van alles wat ze tegenkomt, tot wanhoop van haar baasje. Puber: nog niet maar met wat we nu reeds beleven, staat ons nog wat te wachten... Pootjes: moeten afgedroogd worden als ze binnen komt maar dat vergeet ze vaak... Ook zeer handige dingen om dat te pakken te krijgen waar je met je snoet net niet aan kan komen.

Q: Quasimodo. Als ze zich na het slapen uitrekt, kan ze haar rug krommen als een kat en heeft ze wel wat weg van de bultenaar.

R: rustig??? Nooit van gehoord. Waarom hebben jullie me Pepper genoemd, hè? Rem: meestal dient een baasje als stopper om volledig tot stilstand te komen.

S: snel en meestal sneller dan wij verwachten. Schaduw: net als Dunja vertoeft ze steeds binnen 1 meter van haar baasje of vrouwtje. We hebben er ondertussen mee leren leven maar soms verrast ze ons dan toch nog.

T: terreur, vraag maar aan Aiko wat dit betekent. Tegenpruttelen: kan ze als de beste en ze wil daarbij altijd het laatste woord hebben. Tuig: zoals in harnas om te speuren. Als ze dit in het vizier krijgt, is het feest!

U: uitdagen begint bij Pepper om 05:30 u. en stopt als het baasje gaat slapen. Uitslapen? Zal nooit in haar woordenboek verschijnen. Helpt wel tegen overslapen.

V: vindingrijk als variante op spitsvondig en omdat dit echt wel bij haar past. Verliefd: op buurhond Max...

W: waken. Je bent Hovawart of je bent het niet hè.

X en Y zijn blanco pagina's.

Z: zachtaardig moet nog uitgevonden worden. Zoek! Haar geliefde bevel. Zuchten: kan ze ook...

 

Haar woordenboek is nog verre van volledig maar dat geeft ons de kans om hier nog een vervolg aan te breien.

 

Het leven is vermoeiend!!!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 14/03/2019