Jadzea, haar werkdag.

Hallo allemaal!

Mijn naam is dus Jadzea, allez zo noemt mijn baasje mij toch maar eigenlijk heet ik Abba van 't Calcinahof.
Alhoewel mijn voorouders ook uit het Zwarte Woud, Duitsland, afkomstig zijn heb ik toch al beter leren spreken dan mijn makker Axel.
Omdat de meeste mensen het altijd over een hondenleven hebben wil ik jullie toch even een doorsnee werkdag schetsen. Hier volgt dan mijn hondse werkdag...
 

06:45 --> Mijn baasje komt nog slaapdronken in zijn onderbroek naar beneden en dus kruip ik ook maar met veel gegeeuw en het nodige rekken uit mijn mand en verwelkom ik hem met enkel kopstootjes, waarna hij mij eens lekker over mijnen bol wrijft.

07:00 --> Heb net buiten mijn plasje gedaan en na een vlugge inspectie van de tuin ga ik terug binnen mijn baasje opzoeken. Hij ruikt nu raar naar allerlei bloemen en heeft zijn vel weer verwisseld. Toch een rare soort die mensen.

07:10 --> Terwijl ik mij nog even op het tapijt laat wegdromen loopt mijn baasje wat rond te rommelen in de garage en hoor ik de poort open gaan. Toch maar even snel aan 't raam gaan kijken wat er gebeurd... Wat doet mijn baasje daar?Niks speciaals want mijn baasje doet het hek opnieuw dicht en komt terug binnen. Snel mij wat meer op mijn rug draaien want nu krijg ik mijn dagelijkse massage. Heerlijk maar toch weer veel te kort! Hop, daar gaat hij weer naar de keuken... Ahhh juist, etenstijd! Ik zal mij al maar buiten gaan klaarzetten. Wedden dat hij weer gaat zagen over het geven van mijn pootje... Yep, hij heeft het weer twee maal gevraagd, pfff 't is wel tegen mijn zin maar ik zal mijne rechter poot maar een beetje omhoog steken. Lap weeral korrels, toch maar even op zeker spelen en met mijne neus tot op de bodem snuffelen. Hmm, best lekker die brokken maar af en toe een beetje stoofvlees zou er ook best ingaan!

07:25 --> Bon, ik zal nog maar een beetje brokken overlaten voor straks. Eerst mijn baasje naar het hek begeleiden, h.. dat schuift hier automatisch open... Zo daar vertrekt hij, zal nog wel even duren vooraleer hij de weg terug vindt, ik denk toch dat er iets mis is met zijne neus.

07:30 --> AHAAA daar is de postbode... even snel naar het hek spurten. Komt die weeral wat aan mijn brievenbus froesjelen, voila, na een blafconcert moet hij weer op de vlucht slaan. Yep, ik ben toch de beste waakhond van Mechelen en omstreken!Voila, de postbode is ook weeral weg!

 

 

09:00 --> Oei die brokken van daarstraks beginnen hier een uitweg te zoeken. Na wat snuffelen lijkt mij dat hier de ideale plek. Mijn baasje zal dat straks wel opruimen.
Een ideale plek om...

09:30 --> Veel fietsers en wandelaars komen hier langs mijn domein... heb ze n voor n weggejaagd. Sommigen maakten eerst wat rare sprongen en liepen/fietsten dan weg. Goe van mij h. Anderen riepen iets naar mij maar daar verstond ik niets van, weten die dan niet welke taal ik spreek?!

10:30 --> Inspectie van de tuin. Verschillende stokken liggen niet correct op de houtstapel. Ik neem ze dan maar mee naar mijn mand.Even wat houtbewerking.

11:30 --> Ben de houtbewerking nu wel een beetje beu, en heb weer honger. Zal dan maar de rest uit mijne pot gaan opeten.

12:00 --> Voor de zekerheid heb ik nog maar een paar plasjes gedaan, en nu is het tijd voor mijne sista. Even lekker wegdromen...................................................

15:00 --> Hmmmmm, tijd voor een nieuwe inspectie ronde. H??? Dat ruikt hier lekker... hier moet wel iets begraven liggen... even graven.

16:00 --> Heb nu al op verschillende plaatsen gezocht en niets gevonden! Nochtans mijne neus liegt nooit! Oolala.. daar zijn die kinderen uit de buurt weer...jaja diegene welke  altijd met iets naar mij probeert te smijten is er ook bij! Haren recht zetten, tanden laten zien, grommen en BLAFFEN!! Zie je wel hij haast zich weer om weg te geraken. Dat ik hem hier niet meer zie zenne!!

17:00 --> Wachten...wachten...op mijn baasje.Mijn baasje kan nu elk moment gaan thuis komen, zal mij al aan de poort gaan klaar zetten...

 

 

 

17:30 --> Jajajajajajajajaja daar is hij!!! Snel mijn bal gaan halen. Ik probeer hem alles te vertellen wat er die dag gebeurde maar hij snapt er geen blaf van. Dan maar een beetje spelen.

18:00 --> Ahha, hij trekt weer die leuke jas aan... vlug naar de auto en instappen!! Wandelen!
Voor de zekerheid vanuit de auto ook maar die fietsers verwittigen dat wij eraan komen. Kunnen ze nog snel aan de kant gaan.

19:30 --> Hummm, weer goed kunnen uitleven! Fazanten weggejaagd, allerlei sporenEven uitleven... opgesnuffeld, kortom ik heb mij weer eens kunnen uitleven!
Nu snel controleren wat mijn baasje op zijnen boterham legt... even mijn eetbak controleren...nee, geen restjes bijgekomen.

20:00 --> Even rusten in mijn mand.Mijn baasje kruipt weer achter zijne computer...zal zelf maar een beetje in mijn mand kruipen.
 21:45 --> Nu is het echt wel tijd om buiten te gaan! IK MOET... Het snelst krijg ik mijn baasje recht als ik in zijn broek bijt en vervolgens kwispelend naar de deur loop. Werkt altijd!

 22:15 --> Net een lekker been verslonden, krijg altijd iets als ik terug binnen kom! Het liefst toch maar terug in mijn mand kruipen of neen, een beetje op het tapijt voor de TV gaan liggen.

00:00 --> Net een heerlijke droom gehad. Maakt mijn baasje mij toch wel wakker zeker! Oh, nu wil hij buiten... snel snel naar buiten lopen... ik ruik weer die kat van de buren!! HIHI ze zit nu in de kersen boom! Na wat blaffen toch nog snel een plasje doen want mijn baasje wil alweer binnen gaan. Krijg ik weer een koekje of been?? Yep!Lekkerrrr!!!

 

 

 

00:15 --> Wat mompelt mijn baasje?? Doke doen? Ja Ja hij zet mijn mand al klaar in de keuken! Nog snel even mee in de badkamer om te controleren of hij zijn tanden wel poetst!
Alles in orde...ik zal dan maar weer in mijn mand kruipen. Morgen weeral vroeg op, maar 's avonds komt mijn makker Axel, je weet wel...die dat nog niet goed kan klappen, op bezoek. Hopelijk laat hij deze keer mijn poep gerust en kunnen we een beetje ravotten in de tuin!

00:25 --> Mijn baasje wrijft mij een laatste maal over mijn bolleke en wenst me goede nacht. Als het licht uitgaat vraag ik mij alleen nog af over wat ik deze nacht weer zal dromen. Morgen is het weer vroeg "werkendag"!

En? Vind je nog steeds dat wij een hondenleven hebben?!

Jadzea

Wat een hondenleven!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010