Elmo praat met... zichzelf!
 

Dat Elmo vol fratsen zit, weet nu zo ongeveer iedereen die regelmatig onze site bezoekt. Dat hij ook bepaalde gaven ontwikkelt, slaat ons nog minder met verstomming. Zo heeft hij na lange overpeinzingen vandaag, 12 februari 2009, opnieuw een toegang gevonden tot de mesthoop. Zijn oplossing voor dit probleem was eigenlijk zo simpel dat ook zijn baas het had kunnen bedenken... Gewoon de toegangspoort forceren! Maar, we dwalen af.
We wonen te midden van een leuke buurt met aangename buren en ook een hele boel honden. Daar zitten exemplaren tussen die je soms juichend de nek zou willen omdraaien vanwege het kabaal dat ze maken. De ergste behoren nota bene toe aan de arm der wet! Eén van onze straatbewoners traint namelijk politiehonden en behoort ook tot die brigade. Als zijn leerlingen niet op school of "in het echt" hun werk doen, houden ze zich bezig met het luidkeels bewaken van hun domein. Elke beweging, zelfs het minste gerucht is voldoende om hen aan het blaffen te krijgen. Wij hoeven zelf niet te weten wanneer er iemand met een hond door de straat wandelt. Die melding vertrekt ofwel van uiterst links of rechts van de straat. Naar mate de persoon ons huis nadert, komt de boodschap vanaf een ander huis. Plaats daarbij nog een super waakzame Elmo en het feest kan beginnen. Die wil namelijk steeds haantje de voorste zijn. Vanaf het eerste alarm signaal, stormt hij naar voor, kiest al blaffend de juiste kant. Tot "het gevaar" geweken is, blijft hij rustig doorgaan met blaffen. Let wel, niet constant maar in golven, zodat hij zelf nog kan nagaan of er nog van elders respons komt. Nu wonen we in een iet wat residentiële buurt. Tegenover ons verspert een meterslange muur het uitzicht op een mooi kasteel. Deze muur zorgt dan weer voor speciale effecten. Of Elmo dit beseft, of dat hij het er nu echt voor doet... soms blaft hij nog als enige in de straat. Het hoofd iets schuin, stoot hij één blaf uit en luistert... Door de speciale constructie en ligging van de huizen, ontstaat een echo effect. Fracties van een seconde later hoort Elmo zichzelf en blaft opnieuw! Echt hilarisch om hem zo bezig te zien en te horen... Het mag alleen niet te lang duren, dit vanwege de goede verstandhouding met de buren! Met een eenvoudig bevel, is het ook mogelijk om hem voorlopig het zwijgen op te leggen. Meestal dartelt hij dan vrolijk naar zijn baas die hem beloont voor de noeste arbeid.
Eerlijk gezegd vermoeden we dat Elmo echt wel probeert om een taal te ontwikkelen. In huis "praat" hij soms ook. Het is dan geen blaffen maar meer iets dat op jammeren lijkt. In het begin kon hij alleen maar luidkeels geeuwen. Gaandeweg heeft hij dit geluid ook leren produceren zonder te geeuwen. Het grappige is dat het baasje op eender welk moment van de dag met Elmo een dialoog kan aangaan. Daarbij tracht het baasje de klanken na te bootsen die zijn jongste oogappel voortbrengt. Bij de juiste klank, volgt ook steevast een antwoord. Gelukkig hebben de andere huisgenoten deze conversaties nog niet bijgewoond. Vermoedelijk zouden zij (en waarschijnlijk nu ook de meeste lezers) een paar maal met de vinger tegen het hoofd tikken... Dit is maar al te gek? Inderdaad! Maar het is oooh zo prettig! Elmo zal zelden kwispelen als hij geaaid wordt. Door met hem te "praten" lukt dit wel. Wat doe je dan als baas? Doorgaan verdomme! Geen enkele kans mag onbenut blijven om Elmo positief te kunnen benaderen. In het geval Elmo een lang leven beschoren mag zijn, slagen we er misschien samen nog in om een soort woordenboek te ontwikkelen. Dat zal dan nodig wezen om de audio verhalen te kunnen begrijpen die we dan kunnen publiceren!
Heeft iemand twijfels over de echtheid van dit verhaal? Daag ons uit! We maken wel een opname dan en geven deze een aparte stek!

Eerlijkheidshalve moet de baas toegeven dat hij er voor het ogenblik nog zelf geen jota van snapt maar hopelijk komt dit nog!

 

 

Elmo dult geen tegenspraak...

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010