Elmo helpt verbouwen...
 

Sanches houdt de boel in de gaten...Met Elmo in de buurt is het leven nooit saai, wel in tegendeel. Na een behoorlijk pijnlijke tweede helft voor zijn baas, was die zaterdag terug "de oude". Niet dat dit dan nog echt veel voorstelt maar toch. Omwille van de mindere satellietontvangst bij winderig weer, diende een te hoog opgeschoten hulst verwijdert te worden. Vroeg in de ochtend huppelde Elmo nieuwsgierig achter zijn baasje aan. Wat ging hij wel met die ladder uitspoken? En met die zaag? Daar moest hij toch het fijne van weten! Niks zo leuk als een nieuwsgierige Hovawart in je buurt. Met dat de eerste tak naar beneden plofte, sprong Elmo ruim een meter achteruit. Zijn snoet sprak boekdelen! Of ik niet kon uitkijken! Dadelijk had hij die tak nog op zijn neus gekregen... Na de derde tak hield hij het observeren van de werkzaamheden wel voor bekeken. Zijn volle aandacht werd nu door de buurman getrokken. Die was bezig zijn keuken te verbouwen. Wat daar gebeurde was dan ook veel spannender dan wat er zich in zijn eigen tuin afspeelde. Vrolijk kijkend, zijn hoofd eens schuin links of rechts houdend, posteerde hij zich tussen de coniferen. Elke beweging van de buurman werd nauwlettend in het oog gehouden. Tot grote paniek overigens van Elmo's baas. Hovawartjes hebben kopieergedrag! Hopelijk stak Elmo niet te veel op van die afbraakwerken! Zou anders iets zijn waar hij de krant mee zou halen. Je kan de koppen al bedenken! "Hond breekt keuken af!" "Heb ik dat goed gedaan baas?" of misschien wel "Hond volgende concurrent in The Block?"
 Heel de tijd bleef hij rustig ter plekke en kwam slecht even naar binnen om even te drinken. Tijdens het hard labeur moest onze buurman niet alleen tegen de klok werken, op de meest onmogelijke momenten kwamen er ook nog bezoekers over de vloer. Familieleden wel te verstaan maar allemaal onnodige afleiding van het werk. Dat was ook niet naar de zin van Elmo want hij zag zijn cursus bouwopzichter in het water vallen. Resultaat een hoop herrie en geblaf, zo erg zelfs dat de bezoekers en de buurman nauwelijks een gesprek konden voeren. Zolang papabaas in de buurt was, kon die er voor zorgen dat Elmo tenminste voor vijf minuten ophield met kabaal maken. Helaas was die zaterdagnamiddag samen op stap met zijn vrouwtje. Hek van de dam dus! Elke bezoeker die de werkzaamheden kwam stilleggen, kon rekenen op een blafserenade. Wij kunnen jullie verzekeren: als hij zin heeft om te blaffen, is hij moeilijk stil te krijgen. Enkel doortastend optreden van zijn baas helpt dan. De overige familieleden hoeven dat echt niet te proberen. In iedere geval, het al dan niet gewenste bezoek kortte meestal de bezoektijd drastisch in. Eens dit bezoek weg en de buurman opnieuw aan de slag, vatte Schelmo opnieuw post op zijn plekje. Zelfs toen zijn vrouwtje de poort opende om auto met baas binnen te laten, maakte hij nauwelijks tijd om ons te begroeten. Bij de buren was het veel spannender!
Tot op heden heeft Elmo nog geen aanstalten gemaakt om bij ons te beginnen, echter je weet maar nooit. De dag dat we reclamefolders in zijn mand vinden in verband met bouwmateriaal of keukens, wordt het tijd om stilletjes te panikeren.  Misschien moeten we wel de strategie volgen van de omgekeerde psychologie: die dingen laten rondslingeren die we willen gaan verbouwen. Met vier poten moet dat toch vlot verlopen zouden we zo denken??

Wordt hopelijk niet vervolgd!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010