Verdorie Elmo!!!
 

Je hebt jonge honden die wat kuren vertonen tijdens hun puberteit en je hebt Elmo...
Voor zijn baas is hij een lieve schurk naar wie hij wil luisteren als het hem past. Een doorsnee Hovawart vindt het gewoon zalig om over zijn buik gestreeld te worden. Ook Elmo valt in die categorie. Het verschil bestaat er echter in dat wanneer je stopt met strelen, hij je steevast bedankt door je aan te vallen. Te snel ophouden lokt hem dus uit zijn tent.
Voor de andere huisgenoten is hij bij momenten een regelrechte ramp. Hij moet overal kunnen bij zijn als er iets te beleven valt. Zo wil hij absoluut het vrouwtje helpen als ze de was gaat ophangen. Ofwel wil hij wasspelden aangeven, ofwel wil hij alvast een kledingstuk aanbrengen. In beide gevallen is hij meestal de richting kwijt want hij zet het altijd op een loopje met zijn pas verworven trofee. Verder wil hij graag meehelpen als er matjes uitgeklopt moeten worden: wie niet oplet merkt niet dat Elmo het matje al vast heeft alvorens het een eerste maal naar de muur gezwaaid wordt. Meestal bungelt de bengel al aan het matje voor je er mee buiten kan stappen.
Helpen koken is ook één van zijn favoriete bezigheden. Als de ingrediënten op het aanrecht uitgestald liggen, wil hij ze eerst kunnen keuren. Kwestie van te weten wat de pot schaft zeker? Als er al iets tussen zit naar zijn gading, kan je maar beter niet van je plek verroeren anders kan je gewis op zoek naar een vervangend product! Kieskeurig is hij ook al niet: als het niet anders kan, voldoen aardappelschillen ook wel eens om zijn bezitsdrang te stillen. Het is pas echt leuk als het vrouwtje hysterisch reageert. Heeft hij haar toch weer lekker op haar paard gekregen! In dat geval druipt hij even af om luttele tellen later opnieuw in haar schaduw op te duiken. De aanhouder wint altijd zal hij wel denken. Als het gerecht het toelaat wil hij, voor de afwas begint, de pot uitlikken. De al dan niet lege borden heeft hij dan reeds aan controle onderworpen terwijl deze nog op de tafel stonden. Maar het kan nog straffer. Elmo's druppels worden op basis van Cognac bereid. Dat brengt met zich mee dat hij wel iets rustiger is maar dat hij ook de smaak van alcohol kent. De Vlaamse uitspraak "Van Palm wordt je kalm" kent hij als geen ander. Laatst had Christoph zich een Palm uitgeschonken bij de maaltijd. Na het eten nam hij snel twee slokken van het Brabantse bier en verdween toen even naar buiten om een sigaretje te roken. Bij terugkomst kon hij enkel vaststellen dat zijn pint tot op de bodem geleegd was. Op het eerste zicht verteerde Elmo het drankje zonder problemen. Stappen en lopen kon hij zonder te waggelen. De zuipschuit had echter wel coördinatie problemen toen hij zijn poot wilde lichten. Al huppelend diende hij zich een paar maal bij te sturen eer hij zijn behoefte kon doen. Gewoon hilarisch om te zien! Gelukkig kan ook Christoph tegen een stootje en heeft hij er eens smakelijk om gelachen.
Schelmo houdt ook van klussen. Dat je daarvoor schroevendraaiers, hamers en ander gereedschap kan gebruiken weet iedere doe-het-zelver! Dat onze jongste zoon dit gereedschap vaak achteloos laat rondslingeren, maakt het voor onze piraat alleen maar gemakkelijker. Waar hij geen extra werktuigen voor nodig heeft, is het graven van putten. Persoonlijk ziet zijn baas hem ook nog geen gebruik maken van een spade. Dat zou pas een foto waard wezen! Ondertussen heeft hij wel een begin gemaakt om een smeerput aan te leggen in de door Michaël aangelegde Carport. Dus zoon, nog even wachten en je kan aan je auto sleutelen zonder dat je hem hoeft op te krikken!
Zoals het elke goede Hovawart betaamt, bewaakt hij onze eigendom met verve. De snoodaard die zich toch toegang verschaft tot ons erf zal het geweten hebben! Bevoorrechte doelwitten zijn kuiten en achterwerken. Eerst luidkeels blaffen, daarbij niet vergeten van te kwispelen, dan plagend pitsen om aandacht te krijgen. Dan hebben we het natuurlijk over personen die of tot de familie behoren of zij die geregeld op bezoek komen zoals onze kapster. De laatste blijft nu braaf aan de poort wachten tot we haar daar komen afhalen. Zijn techniek wil hij al wel eens verfijnen door die uit te testen op zijn eigen bewoners. Vooral het vrouwtje is een leuk slachtoffer voor die testen. Het baasje is minder prettig want die reageert zoals Axel: behoorlijk doortastend.
Elmo is ook een gesel voor wasgoed dat bij regenweer in de keuken te drogen hangt. Ofwel pikt hij het gewoon van het rek af, ofwel "verhangt" hij een deel als hij zich een weg baant naar de vensterbank. Doet hij overigens altijd als hij weet dat Axel buiten op ronde is. Dan durft hij ook wel eens de planten van plaats te verzetten. Gelukkig voor ons heeft hij nog geen enkele bloempot tegen de vlakte gesmeten. Wat niet is, kan natuurlijk nog altijd worden!
Bij alles wat hij uitvreet, werkt hij steeds op de lachspieren van zijn baas. Het leven zou zo saai zijn zonder hem! Niet dat Axel of Dunja geen streken uithalen maar Elmo is wat dat betreft gewoon de kers op de taart. Wie zich thuis stierlijk zit te vervelen: je mag Elmo altijd eens lenen! Actie gegarandeerd!
Zijn baas wil wel niet opdraaien voor gebeurlijke ongevallen of kosten...

Zo is Elmo,
voor je het weet heeft hij je beet.

Ik was het echt niet hoor!!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010