Wie van de drie...
 

Eigenlijk zijn de volgende reeks gebeurtenissen niet echt aan Elmo toe te schrijven maar hij mag deze straffe kost wel op zijn palmares bijvoegen.
Zoals jaren geleden op de Nederlandse zenders het spelletje "Wie van de drie" ten tonele gevoerd werd, zo gebeuren er dingen ten huize van Axel, Dunja en Elmo waarbij men op het einde van de dag wel eens de vraag zou willen stellen of de echte schelm nu zou willen opstaan.
Welke van jullie snoodaards meent dat vuile sokken en onderbroeken kunnen dienen als voorwerp trekspelletjes mee te spelen? Het is niet omdat die sokken voor jullie lekker ruiken, dat ze ook door jullie voor andere doeleinden gebruikt mogen worden.
Jullie zijn werkhonden, dat staat buiten kijf maar waarom moet je dan het gebruikte werkgerei tot schroot herleiden? Zo vonden we bijvoorbeeld een restant van een schroevendraaier, van een hamer, een handhark, een emmer en ga zo maar verder. De schop heeft het tot nu toe overleefd... Willen jullie eens vertellen wat hiervan de bedoeling is?
Er wordt vaak gesnoeid in de tuin, gemakkelijk voor de baas maar wat heeft die grote, lege terracotta bloempot met snoeien te maken? Iemand heeft daar behoorlijk de tanden in gezet... 
Wat heeft een afsluiting voor nut als iemand van jullie steeds naarstig op zoek is naar een uitweg? Wij dachten dat Hovawartjes territoriaal aangelegd waren maar blijkbaar geven jullie een hint dat ons domein te klein geworden is voor jullie.
Hondjes gebruiken geen vloeibare handenzeep. Er is dus ook geen reden om die uit de badkamer mee te plukken om in de keuken er het pompje af te bijten en de inhoud over de vloer te verspreiden. Borstels en kammen die zich naast de lavabo bevinden, zijn voor mensen bedoeld. De borstels en kammen die de baas gebruikt voor jullie nog mooier te maken, liggen op een andere plaats. Bovendien, we hebben nog nooit een Hovawart zichzelf zien borstelen.
Wat moeten jullie met washandjes en handdoeken? Als jullie te smerig geworden zijn van het buiten spelen en je moet onder de douche passen jullie steevast een Houdini verdwijntruc toe. Niet ntje stapt uit zichzelf onder de sproeier. Het is overigens niet leuk om een handdoek in de modder terug te vinden of een washandje tussen de struiken.
Wat was de reden om de pantoffels van Christoph tot een sandaal model te herwerken? Wie wil er altijd de inlegzolen van jullie baas uit diens schoeisel sleuren? De kussentjes onder jullie voeten bieden toch wel meer comfort zeker?
Wie heeft er altijd honger er knabbelt er aan de muren, de trap of scheurt uit verveling stukken uit het behang???
Er zijn evenwel een aantal dingen die een handtekening dragen. Zo kunnen we er van op aan dat een geperforeerd blikje, zonder verdere indrukken of beschadigingen, het werk is van Axel. Dat kon hij al als puppy. Jullie moeten het zelf maar eens proberen: 4 gaten in een conservenblik maken met een scherp voorwerp. Een heuse krachttoer!
Totaal versnipperde reclame bladen, dito plastiek bloempotjes n een kussentje om je knien te beschermen bij tuin- of andere werkzaamheden: getekend Elmo. Hij durft dit zelfs te doen terwijl de baas of bazin er zit op te kijken.
De handtekening van Dunja is minder duidelijk maar niet minder herkenbaar. Zij verraad haar bezigheden meestal door op de plaats van het delict plots heel enthousiast te doen terwijl ze doorgaans vrij rustig is. Verder is ze meestal dat tikkeltje te traag als de baas in de buurt is of maakt ze tijdens haar vandalen-puppy-Hovawart streken net wat te veel kabaal en slaat zo alarm.
Wat er ook van moge wezen: voor niet-eigenaars kunnen we enkel melden dat het er lang niet overal zo aan toe gaat waar een Hovawart woont. Eigenaars kunnen je dan weer andere straffe verhalen vertellen. Telkens als we zulke dingen horen of zien, zijn ze verdomd herkenbaar.
Al bij al blijven we onze Hovawartjes de liefste schatten van de wereld vinden. Dat kan veranderen natuurlijk als we vandaag of morgen ons bed of andere meubels in de tuin zouden vinden... Geloof ons, er werden al wel eens zitbanken door de woonkamer verplaatst en deerlijk beschadigd. Gelukkig gebeurde dit niet bij ons en was de dader ook geen Hovawart!

   

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010