Puppy in opleiding! Deel II

Terwijl Dunja, wegens loops, even gaan logeren is bij "tante" Jadzea hebben Axel en Elmo de kans om elkaar wat beter te leren kennen.
Dat wij daar mee van mogen genieten, is iets waar we eigenlijk nog geen rekening mee gehouden hadden. Nu halfzus uit huis is, moet Schelmo zijn energie kwijt aan Axel. Die mag dan bij de volwassen Hovawartjes gerekend worden, als het op streken aan komt hoeft hij zeker niet onder te doen voor kleine Elmo. Weet je nog dat Dunja samen met Axel les gaf? Dit gaat nu in sneltreinvaart verder. Niets of niemand is nog veilig voor ons duo. Sinds enkele dagen kunnen we niet meer thuis komen of er zijn wel dingen "verplaatst". De aanwezigheid van onze zonen dat daar zelfs geen afbreuk aan, in tegendeel.
Je kan het puppykwaad gerust weer in een paar categorieën rangschikken.
Het begint met verspreiden van eigen speelgoed en knabbels. De nietsvermoedende huisgenoten kunnen zich om de haverklap de tenen stoten aan allerhande speeltuig, meestal net voor je doortocht achtergelaten door Elmo. Ook als je in je luie zetel wil ploffen is het oppassen geblazen. Niet zelden is jou zetel de veilige opbergplaats voor één of ander been.
Nauw daarmee verbonden zijn voorwerpen die je bij ons kan tegen komen op wel zéér bizarre plekken. Wat moet een badkamermatje in de hal of in de keuken? Waarom ligt er een deurmat in de zetel?? Wat doet de T-shirt, sokken en ondergoed van onze jongste zoon in de tuin? En wil je ons eens vertellen, kleine schelm, waarom je altijd met de washandjes aan de haal gaat?
Verder ben je al een flinke dief geworden, met behoorlijk wat lef. Was jij het niet die afgelopen week in het bijzijn van je baas een stuk broodpudding van het salontafeltje weg ritste? Die les heb je dan toch niet goed geleerd! Niks pikken als de baas in de buurt is! Hoe dikwijls moet Axel dit nu nog uitleggen? Je gaat volgens ons Boeleke ook veel te driest te werk bij het afruimen. Moest je niet wachten tot de baas gedaan had met eten? Die tik op je neus was dus wel terecht toen je al veel te vroeg wilde afruimen. Wat je blijkbaar wel goed onthouden hebt zijn je lessen balorigheid en onschuldig kijken. Daarin overklas je je bij rasgenoten in hoge mate. Tijdens je tuinactiviteiten maak je gretig gebruik van beide lessen. Eerst woest een put graven, dan onschuldig ergens gaan liggen en verveeld om je heen kijken. Alsof wij dat niet door hebben! Overigens, je krijgt nu de klappen waar je om vroeg van Axel. Tja, dat is een volwassen reu hé ventje! Als die het beu wordt, is het liggen geblazen of anders...
In ieder geval heb je het bij ons flink naar je zin. Je baas fronst alleen de wenkbrauwen bij de overpeinzing tot wat dit allemaal nog gaat leiden. Je bent zeker geen watje! Wat bij Axel nog makkelijk ging, kost tien keer meer inspanning. Een pittig hondje uit een pittig nest, zoals we recent mochten vernemen. Met jou in huis zal je baas zich inderdaad elke dag moeten bewijzen. Afwachten wat het zal geven als La Dunja terug op het toneel verschijnt!

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010