Puppy in opleiding!

Hebben is hebben!Met Axel en Dunja hebben we al aardig wat mogen beleven. Axel heeft een deel van zijn streken aan Dunja geleerd en hij heeft wat streken van haar overgenomen. Met de komst van Elmo, die tenslotte hetzelfde bloed in zijn aderen heeft stromen als Dunja, hebben de twee grote nu de handen of beter, poten vol met het aanleren van allerhande streken aan Elmo. Hij is een prima leerling, zo goed zelfs dat hij van zijn baas al een nieuwe roepnaam gekregen heeft: Schelmo!  Waaruit bestaan de lessen zoal? Van Axel krijgt Elmo les in tafelmanieren. Niet dat de baas dat ooit toegestaan heeft, maar plots is ons Boeleke (Axel dus) begonnen met het "afruimen" van deDit zijn wel degelijk TWEE honden! tafel. Meestal achter de rug van zijn baas maar nu zonder blikken of blozen van op de schoot van papa-baas.  Dat het er soms nogal wild aan toe gaat, kan je op de foto's ook merken. Waarschijnlijk heeft Elmo volgende wijze raad van Axel gekregen: "Wacht braaf tot dat de baas zijn bestek neerlegt. Trek een onschuldige snoet en bekijk hem met heuse Droopy ogen. Volg de bewegingen van ons baasje. Als hij aanstalten maakt om zich van tafel te verwijderen, ga je in je startblokken staan. Vanaf het ogenblik dat ik start, volg je mij maar. Hou er rekening mee dat er nooit veel achter blijft in het bord van 't baasje. Je zal dus snel moeten leren zijn, of ik ga met alle restjes lopen. Als de restjes in het bord je bevallen, ga dan gewoon de tafel rond en ledig de overige borden. Dat het vrouwtje of die mensen pups nog niet klaar zijn met eten, speelt geen rol. Hebben is hebben!Niet in het zicht van de baas hadden wij gezegd!
Geloof me, ik vind het niet kunnen maar zelfs harde maatregelen hebben nog niet tot enige verbetering geleid, in tegendeel, Elmo kent nu ook al de kneepjes om als een bliksem toe te slaan. Voor een pup moeten het lange dagen zijn. Naast tafelmanieren staan ook nog pick pocket, algemene balorigheden, gevechtsport, bewaken van de eigendommen en tot slot maar niet onbelangrijk, onschuld
ig gedrag op de lessenrooster.
Hier volgt een eerste rapport opgesteld door Axel en Dunja:
- pick pocket: moet dringend nog bij geschaafd worden. Voorwerpen stelen doe je niet in het zicht van de baas. Voorwerpen die je meeneemt leg je ook niet in je eigen mand!
-
Goe gewerkt jongen!algemene balorigheden: je kussen slopen was niet slecht, zeker gezien het feit dat de baas niet lang weg bleef. Je hebt een zwak voor de badkamermatjes maar je mag niet aan de matjes prullen als er iemand aanwezig is. Dat geldt trouwens ook voor je tuinactiviteiten. Het gebeurd allemaal in het zicht van de baas. Dat gaat je nog zuur op breken!
- gevechtsport: het is niet omdat je dagelijks les krijgt van Dunja dat je moet denken d
at je al klaar bent om het tegen mij op te nemen. Je mag dan al wel eens aan mijn oren trekken of aan mijn manen, IK ben nog altijd de baas hier!
-
Wachten tot Axel naar de poort loopt...bewaken van eigendommen: uitslover! Je vertrekt soms al vroeger naar de poort dan wij dat doen! Neem een voorbeeld aan je zus: rustig wachten tot ik, Axel naar voor storm en dan mag je ook vertrekken. Fout is wel te denken dat ons baasje je speelgoed "afpakt". Je krijgt het meestal terug. Hem willen bijten is dus geen optie!
-
onschuldig gedrag: hier heb je nog veel in bij te leren. Als je iets uitspookt moet je ervoor zorgen dat je niet in de buurt van de plaats van de misdaad wordt aangetroffen.
 

Algemene beoordeling:
straffe leerling met briljante toekomstmogelijkheden. Wel opletten dat je niet in het vaarwater van de baas terecht komt, anders ga je onze lieve meester op een héél andere manier leren kennen!
 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010