Tuinaanleg nodig??!!

Doe dat zo wat goed h!Dat kleine Elmo zich al aardig begint thuis te voelen, heeft zich in de eerste dagen na zijn aankomst al duidelijk gemanifesteerd.
Alleen bij het verdelen van het eten durft het er wel eens heftig aan toe te gaan maar anders zou je denken dat je helemaal geen honden in huis hebt.
Wat wel nieuw is, is het feit dat onze jongste telg blijkbaar groene vingers (in zijn geval poten) heeft meegekregen van z'n schepper. Bij een grondige schoonmaakbeurt van onze tuin, dartelt hij vrolijk achter het vrouwtje aan en bekijkt dan vol bewondering naar de werkzaamheden en gaat dan in haar
Inspectie! spoor de handelingen even later controleren op grondigheid. Daar waar hij dan vindt dat het niet goed gedaan is, begint hij dan rustig opnieuw.
Resultaat boekt hij zeker: op de plaats waar Elmo geholpen heeft, groeit met zekerheid de eerste weken niks meer. Jammer genoeg heeft hij het wieden ook al aan zijn halfzus Dunja geleerd. Ze hebben ook samen al wat stukken van het grasveldje onder handen genomen. Alleen hebben ze het daar zr
In het verzet tegen het borstelmonster...grondig gedaan, dat het meer iets weg heeft van het afgraven van een vervuilde laag aarde dan
van wieden. De diepte van hun werkstuk varieert een beetje tussen 5 en 20 centimeter.
Van al dat werken wordt je natuurlijk snel moe, zeker als het warm weer is. De enige plek waar onze Hovi's wel mogen graven, wordt dan nog snel even voorbereid. Vlug wat koele aarde naar boven woelen en je dan lekker beginnen wentelen in het losse zand. Dat je daar vuil en smerig van wordt, zal Elmo een zorg wezen.
Dat de oprit ook flink onder het zand komt te zitten, moeten die baasjes er dan maar bijnemen.
Alles verdwijnt waar Elmo verschijnt!En wee diegene die probeert om het zand van de oprit bij elkaar te vegen. Die krijgt het steevast aan de stok met grote zus Dunja. Die bespringt het "borstelmonster" en verspert luid blaffend de weg. Een strook van vier meter breed vegen duurt zo al snel meer dan vijf minuten met de kans dat La Dunja uit wraak nog even snel de verwijderde aarde opnieuw de oprit opkiepert. Kwestie van bezig te blijven h baas. Snoeien hoeft binnenkort ook al niet meer.
Overal waar onze kleine schelm door wil en niet door kan, knabbelt
Afgraven kan ook!hij de onderlaag van de struiken weg. Ook handig voor de grote broer en zus! En die hoor je natuurlijk niet mopperen over zijn bezigheden. Blijkbaar heeft wildebras Elmo toch een goed hart want als hij iets verkeerd gedaan heeft bij de heraanleg van de tuin, loop je als baas ook de kans dat hij je als troost een bloemetje komt brengen dat hij net daarvoor uit een terraspot heeft weggepikt. Is het geen schatje??!!!
Dus hebben jullie last van onkruid?? Ziet jullie gazon er zr onberispelijk glad uit dat het jullie gaat vervelen?? Zien je perkplanten en struiken er te mooi uit??
Doe dan gerust een beroep op de vakkundige verwijderingtechnieken van Elmo en Dunja. Vermits ze vier-potig zijn, gaat het werk zeer vlot en grondig. En vergeet niet, eens de werkzaamheden
Als het niet diep genoeg is, moogt ge het zeggen.uitgevoerd, krijg je ook nog een bosje bloemen als bonus. Als het dan net die bloemen zijn, die je al jaren de trots van je tuin pleegt te noemen moet je dat er maar bijnemen.

Vanwege leerling tuinkabouters Elmo en Dunja.

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 25/11/2010