Puppy infodag in Beringen 17/07/2004.
(Bekijk de Slideshow 01)
(Bekijk de Slideshow 02)
(Bekijk de Slideshow 03)

Voor onze pups was het op zondag 18 juli 2004 al een drukte van jewelste. Eerst kregen ze al een eerste kennismaking met een auto. Een korte rit van thuis naar Beringen, samen met mama, bracht hen oog in oog met een nieuwe grote wereld. De puppywei van hondenschool 't Fonteintje is een prima plek om te ravotten. En al die aandacht die ze kregen. Van alle aanstaande eigenaars waren er in totaal 6 aanwezig. En ding hadden ze allemaal gemeen: ze geraakten niet uitgekeken op de lieve wezentjes die hun best deden iedereen te vermaken. Vanuit de naburige wei hield mama Bayka alles goedkeurend maar nauwlettend in het snuitje.
Stilaan begonnen we ook kennis te maken met die nieuwe eigenaars. Een aantal hadden zelf ook hun honden bij. Alleen wij hadden zelf nog een Hovawart, voor de overigen was het een "eerste" kennismaking met het ras. Nieuwsgierig als ik zelf ben, probeerde ik er achter te komen hoe de gegadigden bij Rob en Katrien terecht gekomen waren. Leuk om te horen is altijd dat ze via onze jonge site bij hen terecht kwamen, wat eigenlijk wel onze bedoeling was: de Hovawart op een correcte en snelle manier promoten.
Na iets meer dan een uur (gerekend vanaf 15.00 uur) begonnen de meeste pups zich neer te vleien. Zonder zich verder iets van de wereld aan te trekken vielen ze vredig in slaap. Terwijl de rust terug keerde was het ogenblik dan aangebroken voor de persoonlijke gesprekken met de fokkers. Wat hier besproken werd, was voor iedere nieuwe eigenaar wel verschillend. Gaande van advies over welke pup het best bij je past, betaling, thuissituatie, voeding... kortom alles wat jouw specifieke wensen of noden aanbelangde.
Nadien kregen we allemaal een lekker stuk taart voorgeschoteld (we zaten in Limburg weet je wel: een Limburgse vlaai) en het onvermijdelijke natje. Terwijl we hiervan zaten te genieten kregen we nog eens een algemene uitleg over o.a. zindelijkheidstraining, gehoorzaamheidstraining, hoe te "straffen", wat te doen en te laten met je pup tijdens de eerste weken (inprentingsfase, waar je ook kan over lezen in Jadzea haar verhaal).
Even moest Katrien haar betoog onderbreken om de pups van een nat pak te redden. Echt Belgisch weer!
Voor wie dit allemaal raar zou lijken: buiten de meer dan voortreffelijke ontvangst verloopt de aanloopperiode naar de aflevering van een Hovawart pup bijna overal en altijd op dezelfde manier. Een Hovawart is geen vers brood dat je bij de bakker ziet liggen en meteen meeneemt na betaling. Fokker en kandidaat eigenaar leren elkaar eerst goed kennen. Dan beslissen ze samen over de koop.
Zoals we al eens eerder zeiden: geen enkel fokker laat z'n pups zomaar vertrekken met om het even wie n de kersverse hondenbaas krijgt met zekerheid de hond die het best bij hem past. Voor zij die er moesten aan twijfelen: je mag ons altijd eens komen bezoeken. Stuur ons gewoon een mailtje, dan spreken we wel verder af.

Geniet alvast van een aantal foto's van deze leuke dag..

Marc
Foto's puppy infodag Beringen

Deze presentatie bevat  20 (689KB) foto's.
Hoe snel wil je de foto's na elkaar zien? (seconden):

 


 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 21/10/2010