Het loeder, alias de vlieg...

32° Celsius buiten, binnen niet veel frisser…..de weergoden deden hun best, alleen waren ze de Hovi’s met hun ‘berenpels’ vergeten ….
Darouch wist er alles van. Verkoeling zoeken was de boodschap….
Jakkes vrouwtje had de keukendeur dichtgedaan, waarschijnlijk een strategie om hem uit de vijver te houden die hij dagelijks toch om het halfuur op zijn koelte ging testen. Probleem (althans voor het vrouwtje) was dat hij in het midden altijd in de grote pot met lelies belandde waar het zo leuk in ‘dabben’ was.
Als hij er genoeg van had en eruit kwam ging vrouwtje elke keer weer aan het twijfelen of ze nu een blonde of een black and tan Hovi had……
Ook de keukenvloer kreeg dan zijn deel van de modderpret en dus, omdat deze nu net met ‘groene zeep’ geboend was en liefst toch een halve dag proper moest blijven had vrouwtje de toegang naar de vijver versperd door middel van een ‘vergrendelde’ keukendeur ……diepe zucht….
Dan maar verkoeling zoeken op de blinkende (lees voor Hovi’s naar groene zeep stinkende) keukenvloer. Saai,saai en nog eens saai alhoewel…..brrrrrrzzzzzzzz….de pret kon beginnen…..

Darouch lag te soezen tot een brrrrrrrrrrzzzzzzzz de frequentie van zijn oor kriebelde.
Eén oog ging lui open, het andere volgde al wat sneller……een vlieggggggggggggggg yesssss, de soezerige bui was plots over en hij deed heel enthousiast een hap naar het insect, klapperdeklap, gemist,….een hap in de lucht, verbazingwekkend hoe vlug dat beest was,…..er dan maar achteraan.
Nog een poging, oesje, ballet on ice,…. groene zeep, dat schuiffffttt…….
Een hol geluid verraadde een confrontatie met één van de keukenkasten….
Jakkes die rotvlieg….
…Darouch werd hoe langer hoe bozer op het beest dat met haar gebrom rond zijn oren een knap staaltje ‘ pure pesterij’ ten beste gaf…
Nu werd het toch echt te bont.
Het loeder, alias de vlieg permitteerde het zich te landen op de rand van zijn Etensbak….
Dit ging te ver….
Het ‘ijsballet’ veranderde in een ‘luchtballet’….met een grote sprong katapulteerde Darouch richting etensbak (die gelukkig van inox was). Deze belandde met een luid gekletter (leek wel een slagwerksolo waar geen eind aan kwam) tegen de muur….
Resultaat….deuk in de pot en vlieg ribbedebie……

Dribbel (die zelf bijziend is, laat staan een vlieg ziet zitten) stond het puberale gedrag van zijn grote maat van op afstand meewarig te bekijken …die Hovi’s toch…Plots…..Knallllllllll ….
De sloef van het vrouwtje was de vlieg met een elegante backhand te vlug af en had zo weer een goede daad verricht, minstens erger voorkomen, maar in ieder geval opnieuw de pret bedorven …..
D&D&D (Danielle, Darouch en Dribbel)

Grooooote dorst, na zo'n vlieg!

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 16/12/2010