Chinouck leert voor Paashaas...

Ik wist dat Pasen dit jaar zeer vroeg in het jaar valt.
Echter een 14-tal dagen geleden had de paashaas toch wel erg vroeg zijn werk gedaan dacht ik.
Van uit het keukenvensterraam zag ik onze Chinouck in de verte spelen met een "pingpongballetje" veronderstelde ik. Echter wij hebben geen pingpongballetjes dacht ik.
Dan maar een gaan controleren wat dat pingpongballetje was. Ik zag haar het opnemen en telkens omhoog gooien. Toen ik dichter bij haar kwam, nog even opnemen en gaan lopen natuurlijk.
Dan even kordater geweest en "Chinouck breng hier!". dat pingpongballetje was geen balletje maar "een eitje". En wonder boven wonder, na dat gooien nog steeds niet stuk.
Wij hebben ook een toompje krielkippen en het was mijn vrouw al opgevallen dat het al een tijdje geleden was dat we nog eitjes gezien hadden, ik had de tuin al eens ge´nspecteerd maar vruchteloos.
ok dan maar, afpakken en Chinouck terug laten zoeken. Dat heeft hooguit 3 seconden geduurd eer ze een nestje met 15 eitjes onder een struik terug bezocht om er een nieuwe gaan te halen. Eitjes maar weggenomen want vers zal iets anders geweest zijn. En uitbroeden heeft geen zin bij gebrek aan een haan momenteel.
De eerste dagen heeft ze nog regelmatig de betreffende plaats bezocht en het kipje legt wijselijk haar eitjes terug in het legnest.

Verleden jaar quasi hetzelfde meegemaakt rond Pasen, echter toen waren de eitjes reeds kuikentjes geworden.

Conclusie: met een Hovawart maak je van alles mee.

groetjes

Ivo en Chinouck

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 16/12/2010