Het moeten niet altijd slechte ervaringen zijn...
 

Er zit kennelijk –ondanks het vochtig koude weer- toch voorjaar in de lucht. Dat merk ik aan Cajsa, die weer wat actiever en vooral joliger is. Vijf-zes keer achter elkaar het water in, lekker poedelen. Want zwemmen doet ze nog steeds niet. En zal ook niet meer komen, ben ik overtuigd. En al sinds 2 weken hebben de Canadese ganzen die voor m’n deur zwemmen, kuikentjes. En dan alle sneeuwklokjes in het gras. Er valt veel te zien onder het wandelen. Heerlijk. Ik heb vandaag getracht het e.e.a. te fotograferen met m’n telefoontje. Helaas mislukt.

Niet dat iemand er veel aan heeft, maar ... over dierenartsen gesproken, de mijne is super. Hij heeft een eenmanspraktijk en werkt zich 3 slagen in de rondte. Je kunt dagelijks van 07:30 tot minstens 20:30 uur bij hem terecht. En op zaterdag tot 13:00 uur. Heeft een goede operatiekamer en alle mogelijke apparatuur en doet praktisch alle operaties zelf. Hij is een zeer gelovig man en gaat op zondag 2x naar de kerk maar als er iets met je huisdier is, kun je ook dan bij hem terecht. Als hij zo doorgaat, wordt hij vast niet heel oud. En..... niet iemand die je de laatste cent uit de zak probeert te kloppen. Dat is tegenwoordig ook heel verbazend. Cajsa eet uit z’n hand en al doet hij haar pijn (omdat het niet anders kan) ze heeft nog nooit naar hem uitgehaald of gegromd. Ze hoeft ook nooit op de tafel. Dat vindt ze heel eng. Hij gaat desnoods op de grond bij haar zitten.
Vorige week moesten we hem weer een bezoekje brengen want ik had rare bultjes geconstateerd. Bleek gelukkig niets ernstigs, het waren talgklieren waarin de talg verhard was. Na goed onderzoek bleken ze allemaal op littekens van de operaties te zitten. Heel bijzonder en niet eerder gezien. Ook niet in de literatuur vermeld. Heeft te maken (denkt hij) met de manier van hechten. Hij doet dat op een moderne manier waardoor ze niet aan de hechtingen kan likken of bijten en dan hoeft ze geen kap op. Maar voor haar is de ‘ouderwetse manier’ beter. En dan zegt de dierenarts: dit is een uitvloeisel van de operaties (inmiddels bijna 2 jaar geleden) dus dat hoort er nog bij. Dat is nazorg en kost u dus niets. Ik vind dat een dierenarts die in een lijstje mag. Zo zijn er volgens mij niet veel.

Meestal melden mensen slechte ervaringen maar ik wil eens een goede melden. Vandaar.

Ik hoop jullie binnenkort toch weer eens te ontmoeten. Tot die tijd, hele hartelijke groeten,
Els

 

Toch maar liever niet naar de dierenarts...

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 10/03/2011