Cajsa's winter...
 

Cajsa, hier nog de onschuld zelve!Als ik al die avonturen van andere Hovawartjes lees, vraag ik mij toch af of ik wel een echte heb.

In huis is ze zo'n engeltje. Eten, dat moet ik niet onbeheerd achterlaten want dan is 't verdwenen. Maar verder......
Buiten, dat is een ander verhaal.
Op vreemde mensen zonder hond (vnl. mannen) afrennen, er om heen springen en blaffen. Dat wel. Ze wil ook alle appartementgebouwen bewaken, dus niet alleen mensen die richting de onze gaan, maar ook mensen die richting de andere gaan daar vliegt ze op af. En blaffen en om hen heen rennen enz. enz. Achter fietsers aan rennen en proberen in de broekspijpen of mouwen te hangen, dat is ook een passie van Cajsa.
Sinds de verhuizing is ze nog fanatieker haar hobby's gaan uitleven. En ze houdt alles in de gaten, speurt constant rond of ze iets of iemand ziet en staat al in de startblokken.
Gelukkig heeft het vrouwtje ook arendsogen en kan zij meestal bijtijds ingrijpen. Een enkele keer ben ik te laat en wat ik dan niet naar m'n hoofd geslingerd krijg.... M'n vocabulaire is inmiddels wel uitgebreid hoewel ik die woorden in net gezelschap niet zal bezigen.
Nu hebben we dit jaar weer een beetje een echte winter: ijs. Dat vond ze maar vreemd. Waar ze voorheen water kon drinken, was dat nu niet meer mogelijk. En er liepen ineens mensen op het water.
Dat vond Cajsa wel heel vreemd. En op het ijs gaan, daar was geen denken aan. Totdat er een leuke reu aan de overkant stond te kwispelen en uiteindelijk via het ijs kwam spelen.
Daarna heeft het gedooid en ging alles weer z'n gangetje. Totdat..... het weer ging vriezen.
Afgelopen woensdagnacht rond half twee, ja wij zijn avondmensen, ging Erwin (m'n zoon) nog even een plasrondje doen met Cajsa. ER lag ijs, maar dat was niet sterk genoeg. Op de plaats aangekomen waar een week geleden die gezellige reu het ijs over kwam, naam ze een spurt en tjoempte op het ijs. En zakte erdoor!!!
Meteen sprong Erwin haar na en kon net op tijd Cajsa bij de haren grijpen voordat ze onder het ijs verdween. Zo heeft hij haar naar de kant gesleept en het water uit. En moest toen nog een stuk naar huis lopen.
Twee verzopen katten aan de deur, wat zagen ze er uit! Erwin meteen onder een hete douche en Cajsa meteen afgedroogd. Gelukkig heeft geen van beiden er iets aan over gehouden.
Wel heeft Cajsa nu een heel klein beetje gezwommen, waar ik haar nooit toe heb kunnen bewegen.
Ben benieuwd of het vruchten heeft afgeworpen; dat zullen we van de zomer wel zien.
Met vriendelijke groet:
Els

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 10/03/2011