B'Elanna op wandel met de hondenschool vrienden...
(13/09/2015)

De gelopen wandeling...
(Rood: de volledige wandeling, blauw: verkorte wandeling)
(tip: klik op de foto's om te vergroten...)

 

 Langzaam komt iedereen aan...Wat te doen als de zondagse les in de Hondenschool niet plaats vindt? Juist, je trekt er met je hondenschoolvrienden op uit met een lekker dineetje om af te sluiten. Afspraak aan de Pallieterhoeve om 14:30. De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig maar toch daagde een leuke groep op: Natalie (die voor de planning en reservatie gezorgd had) en Johan met Mouna (Poolse laaglandherder - Polski owczarek nizinny), Marc met Aiko (Hovawart), Mieke en Ronny met Pinta (Labrador), Annemie en dochter Emilie met Ghana (Basset), later vergezeld door Eric en zoon Axel, Rita en Jan met Lander (Duitse Herder), Liliane en Jacky met Noa (Duitse Herder) en Moka (Hongaarse import) en tot slot Peter met B'Elanna (Hovawart). Zoals je ziet een bond gezelschap en bijna een uitstalraam om verschillende hondenrassen wat beter te leren kennen.
B'Elanna was er helemaal klaar voor en begroette zoals gewoonlijk zeer enthousiast alle aanwezigen. In het bijzonder koekjesfee Rita, die bijna weer een blauw oog overhield aan de welkomstzoen van die zotte Teef. Naar goede gewoonte moest mijn meisje de aanwezige reuen, Aiko en Lander, de nodige energetische aandacht geven. Toch ongelofelijk wat die kerels allemaal kunnen verdragen van mijn zotte Teef!Tante Rita bijna een blauw oog...
Iedereen aangekomen? Klaar om de wandeling te starten... Iedereen behalve Mieke en Rita die, gezien hun mobiliteitsproblemen, besloten om de wandeling uit te zitten op het terras van de Pallieterhoeve. De weergoden bleken ons goed gezind want de beloofde regen bleef uit. Met de temperatuur leek het ook goed te zitten want met +/- 20C was extra kledij echt niet nodig.
Eerst een stukje langs de weg om over de Nete-brug de dijk op om na 200m het bos in te duiken. Hier konden de meeste hondjes al wat van hun vrijheid genieten. Na zo'n twee kilometer kwamen we terug aan de Nete. We hadden ons bij de aanvang al afgevraagd waarom er vandaag zo veel volk rond deze rivier liep... Nu wisten we waarom. De lokale Chiro hield op deze dag hun jaarlijkse vlottentocht... Leuk voor hen, een kleine domper op onze wandeling: onze lieveling werden door de vele toeschouwers sterk beperkt in hun vrijheid. Na een korte pauze, besloten Marc en Aiko (de vorige dag al hard gespeurd) en Annemie, Emilie en Ghana (wat problemen met de gezondheid) rustig terug naar de startplaats te trekken, zij wandelden in totaal zo'n 4km. De rest van het gezelschap vervolgde hun wandeling stroomopwaarts. Na een kleine 2km kwamen ook wij op ons punt waar we de terugtocht zouden aanvatten. Een fietsbrug (een oude spoorwegbrug) bracht ons naar de overzijde, hier konden de hondjes terug van hun vrijheid genietenAiko, slachtoffer van dienst..., de meeste supporters van de vlottentocht zaten immers aan de overzijde. Tijdens het ravotten kwam B'Elanna wat wild tot stilstand met ne manke poot tot gevolg. Nu was het niet de eerste keer dat mijn wildebras dit overkwam en na een korte massage en mobilisatie was het leed snel voorbij. Toch maar weer aan de leiband in een poging haar wat rustiger te houden...
Door de leuke babbels en de animaties door onze hondjes vloog de tijd en de 8km voorbij en kwam ons eindpunt, en dus ook ons startpunt, al snel in het vizier... Bij aankomst eerst de dorstige hondjes laven om daarna zelf de beentjes onder de tafel te steken en de dorstige baasjes te verzorgen. Gezien het aangename weertje bleven we nog gezellig buiten op het terras zitten. rond 17:30 verhuisde het hele gezelschap naar de veranda waar een lange gereserveerde tafel voor ons gedekt stond. Ieder bestelde zijn of haar keuze en al gauw stonden de gerechten voor onze neus. Een lekkere maaltijd om de dag af te sluiten!Nog niet halverwege de maaltijd en de hemelsluizen werden opengedraaid, zeg nu zelf... een betere timing konden we niet voorzien hebben! B'Elanna bleef gedurende de hele maaltijd rustig, zoals het een echte Hovawart betaamd, naast mijn stoel liggen (het onder tafel liggen van Jadzea moet ze nog ontdekken).
Na een lekker maaltijd, overgoten met de nodige consumpties, was de tijd van gaan alweer gekomen. Eens van iedereen afscheid genomen volgde de rit naar huis... Moe n voldaan liet B'Elanna zich uitgestrekt in de wagen naar huis voeren. Waarschijnlijk droomde ze van haar Reuen en van een volgend avontuur!

Wordt dus zeker vervolgd!

 

 

 

Da was een leuke wandeling h baas??!!

 

Aan de wandel... De bossen in... Ronny met Pinta.
Lilianne met Noa. Johan met Mouna en Jacky met Moka. Marc met Aiko.
Het blijft droog! Als tweede: Jan met Lander. Ghana, Emilie en Annemie.
B'Elanna bewondert de vlottenparade... Mouna kent de weg...VOLGEN!! Stroomopwaarts langs de Nete.
De brug over de Nete, nu de weg terug stroomafwaarts. B'Elanna controleert Lander op... Zot doen... terug aan de leiband!
De dames gezellig aan de borrel... De dorstige baasjes... Was het lekker baas??
 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 24/09/2015