Een Hovawart blijft een Hovawart...

Janou doet het prachtig!Hallo,
Hier even weer wat berichtjes uit Holland.
Op 6 mei mocht Janou weer een wedstrijdje Agility lopen, het spelletje ging redelijk, het vast parcours 4 fouten, dus geen goede score.
Toen kwam haar favoriete onderdeel de jumping, een pittig parcours, en ik moest ook al als 6e starten. En Janou liep de sterren van de hemel en foutloos. Nu was het wachten, er moesten nog wat Border collies en Belgische herders. Maar het is niemand gelukt om beter te zijn dan Janou, en wij hadden een 1e plaats. Weer geen border of Belg (sorry, mensen in België) op de eerste plaats.
Het weekend daarna ook een wedstrijd gelopen, maar toen ging het helemaal niet, de regen kwam met bakken uit de lucht, en ik heb heel voorzichtig met Janou gedaan. Het is wel een grote hond en ik wil geen blessures bij mijn hond.Janou één en al aandacht.

Op 19 mei had ik een obedience wedstrijd met Astrix en Janou.
Indeling obedience
Prebeginners (laagste klasse)
Beginners
Novice
A
B
C (hoogste klasse)
Astrix moest beginnen in de Novice, de Engelse keurmeester vond Astrix een big nice hovi, het ging allemaal goed totdat we moesten apporteren, Astrix dacht, ik zal het apporteerblok maar gaan bewaken, dit doet hij altijd op wedstrijden.
Dus een heleboel strafpunten, en toen ben ik maar gaan trainen.
Toen was Janou aan de beurt, dit ging redelijk, Janou moest elke keer als we bij de schrijverstafel kwamen even op de tafel kijken, want daar liggen de koekjes en de speeltjes en de apporteerblokken. De Engelse keurmeester moest erg om Janou lachen,en ik kreeg een applausje van haar. Gelukkig is Janou toch nog steeds een echte Hovawart.
s’ Middags moesten we de beginners lopen, en Astrix moest weer beginnen, maar die had een beetje last van de warmte en dan gaat ook zijn leeftijd nog tellen, dus heerlijk met Astrix getraind.
Toen moest Janou nog, ze moest als 1 na laatste lopen, men zei nog je kan nog winnen, ik zei toen dan kennen jullie Janou nog niet. Als ze geen zin meer heeft, doet ze niks meer.
Eindelijk gedaan.Maar ze was heel braaf en tot mijn verbazing stond ze 1e, maar er moest nog 1 iemand lopen, ik durfde niet te kijken. Totdat iedereen riep je bent 1e met Janou, wat was ik trots op mijn Hovi.

De volgende dag weer een Agilty wedstrijd, deze begon niet zo goed, ze was een beetje hyper en beet in mijn arm, ik heel erg boos en ik heb Janou even flink gecorrigeerd, maar dit mocht niet van de keurmeester, maar ik zei ik laat mij niet bijten, en toen was het goed. Het volgende rondje ging al beter en op de jumping weer een 1e plaats.

Sportieve groeten uit Holland

Sia Beuving
 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 31/05/2007