Hovawartinfo's jaaroverzicht 2011.

Het jaar loopt alweer op zijn laatste beentjes, het aantal blaadjes van de scheurkalender zo goed als allemaal verdwenen.

Wat onthouden wij van Hovawartinfo zoal van 2011? Dat er een Hovawartje bijgekomen is in ons midden. Akkoord, Aiko woont noch bij Jadzea, noch bij Axel, Dunja en Elmo maar toch is ook hij een stukje van ons. We zijn ook iets actiever geweest wat wandelingen betreft dan vorig jaar maar we organiseerden slechts 1 keer zelf een wandeling. Dat deden we dan ook om de verjaardagen van Jadzea en Axel te vieren. Het werd ook de wandeling met het meeste aantal nationaliteiten die we ooit bij elkaar hebben gekregen. Misschien hadden we die dag liever nog meer volk zien verschijnen maar van een mislukking kan zeker geen sprake zijn.

2011 was ook het jaar waarin ook Jadzea voor het eerst de rol moest lossen. Toen ze in augustus met Fun4Dogs ging stappen, bleek de afstand een brug te ver. Misschien had ze gewoon een slechte dag gehad maar toen we in november opnieuw met Fun4Dogs gingen stappen, bleek dat ook deze afstand niet meer kon. Nauwelijks een jaar geleden huppelde Jadzea nog rustig 15 kilometer en meer. Dit zal nu wel verleden tijd blijven. Het jaar was onze meisjes niet goedgezind. Ook Dunja heeft nu al haar grens bereikt want ook voor haar bleken de 16,5 kilometer in november een te zware opdracht. Blijven dus enkel Elmo en Aiko om het vaandel hoog te houden want Axel is al veel langer "out". Omdat wij (Marleen & Marc) nog ten volle van de tijd die ons nog rest met Axel wilden genieten, heeft Elmo dit jaar moeten inboeten aan uitstapjes... Niet dat hij dit erg vond want hij mocht er telkens bij zijn als er gewinkeld werd. Wel praktisch als je een break hebt dat je je inkopen op de achterbank moet inladen!

Ondanks het feit dat onze vaandeldragers nu definitief in de herfst van hun leven zijn aanbeland, blijven ze voor ons een onuitputtelijke bron van inspiratie en vreugde. We genieten nog elke donderdag van hun kapriolen en jullie mogen ons gerust geloven als we zeggen dat er op hun speelgedrag nog helemaal geen sleet zit! Bij Jadzea mag het dan niet zichtbaar zijn, bij Axel merk je des temeer dat het donderdag is, zelfs op woensdag!!! Als zijn geliefde Jadzea niet loops is, krijg je hem op donderdagavond na het eten nog nauwelijks binnen en blijft hij rond de auto draaien in de hoop dat hij al mag instappen. Van trouw gesproken! En we hebben nog meer leuke belevenissen in te schrijven! Met de komst van Aiko volgde ook automatisch het feit dat dit jong geweld op het goede spoor diende gezet te worden. Aanvankelijk gebeurde dit in de hondenschool waar ook Axel en Dunja nog hun lessen pleegden te volgen. Al gauw bleek echter dat Aiko meer oog had voor zijn baasje dan voor de les. Omdat uit de wandelingen duidelijk werd dat hij alleen zijn neus wilde volgen, verkozen we om met hem op het IPO speuren over te schakelen en met groot succes. Aiko is een meer dan welwillende leerling en stelt zelfs de instructeur zeer tevreden. Alleen blijft de gehoorzaamheid een teer punt maar daar werken we natuurlijk samen aan. Hij is inmiddels opgegroeid tot een kleine reus (nu al groter dan Elmo) en als hij zich zo verder blijft ontwikkelen, bereikt hij zonder problemen de grens van 70cm schofthoogte. Dat hij ondertussen zijn baasje Conny tot wanhoop kan drijven, nemen wij er met de glimlach bij want wij hebben die stadia al eens beleefd en doorstaan. Het resultaat was steeds hetzelfde: een speelse maar rustige Hovawart en we verwachten van hem niks minder.

Wat ons volgend jaar te wachten staat, zullen we beiden gelaten op ons laten afkomen. Daar waar we rond deze periode al druk in de weer waren met het smeden van nieuwe plannen, wachten we nu eerder af en genieten van elke dag in het gezelschap van Axel en Jadzea. Uiteraard blijven we verder bouwen aan onze site. Elke bijdrage van jullie kant wordt als een verrijking van onze en jullie beleving gezien en is van grote waarde. Laat jullie dus rustig gaan in 2012 wat reacties betreft! Hoe meer hoe liever! Voor zij die gebeten zijn door de doembeelden van het einde van de wereld volgend jaar: het hele gedoe berust op het einde van een cyclus in een kalender die dan gewoon opnieuw zal beginnen. Of onze aarde er nadien nog hetzelfde zal uitzien blijft een open vraag maar dat er ons nog iets te wachten staat, kan niemand meer ontkennen. We hopen enkel dat niemand van jullie slachtoffer moet worden van natuurrampen... Moest het toch het geval zijn: we zijn een grote familie, dus doe gerust er dan ook gerust een beroep op!

Laten we afsluiten met een positieve noot: wie van Hovawartjes houdt, houdt ook van de natuur en springt er bij voorkeur zuinig mee om. Als we bepaalde wetenschappers mogen geloven, zijn we allemaal een product van de sterren. Dat betekent ook dat alle leven op aarde met elkaar verbonden is. Misschien is het wel daarom dat we soms raar hebben opgekeken als bleek dat onze Hovawartjes ons heel duidelijk schenen te begrijpen. Is het misschien ook daarom dat alle verstandelijke wezen naar de sterren kijken??
 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 29/12/2011