Hovawartinfo's jaaroverzicht 2010.

Je hebt jaaroverzichten en jaaroverzichten. Soms eindeloze lijstjes met verwezenlijkingen, soms oersaaie opsommingen van op het eerste zicht totaal waardeloze feiten.

Van feiten gesproken: in vergelijking met vorige jaren, viel het aantal activiteiten aan de lage kant uit. Het ouder worden van Jadzea en Axel is daar niet vreemd aan. Tel daarbij de toch wel rampzalige achteruitgang van de gezondheid van Marc, dan kom je snel aan een wel heel kort lijstje.
Gelukkig was er nog de BHC. Die pakten dit jaar uit met een behoorlijk aantal wandelingen en andere leuke activiteiten. Dit allemaal onder de impuls van mensen zoals Ronald en Marleen. Als werkend of bestuurslid drukten ze stevig hun stempel op het gebeuren. In de kant toch even meegeven dat het ook zij waren die vorige jaren het vaakst aanwezig waren op onze activiteiten.

Op vlak van gezondheid mocht Axel dan weer niet klagen. Dankzij de nodige medicatie weten we hem nu nog speels te houden. Wel stelden we vast dat langere wandelingen voor hem definitief een brug te ver zijn. Dat neemt niet weg dat hij nog steeds een vrolijke en blije Hovawart is.
Jadzea onderging dit jaar een kleine ingreep en voor de rest bleef ze haar eigen majestueuze zelf. Dat ze haar plek binnen een roedel nog perfect weet te handhaven, bleek nog tijdens de wandeling met de BHC in Zonhoven. Daar kon Google ondervinden dat ze Jadzea niet zo maar kon uitdagen. Gelukkig bleef alles beperkt tot wat bevechten maar het liet geen twijfel over haar ingesteldheid. Wie haar naar de kroon wilde steken, moest van goeden bloede zijn.
Ook Axel heeft nog steeds zijn prominente plaats weten te behouden, zeer tot ongenoegen van Elmo en soms zelfs van Dunja. Men mag het Marc kwalijk nemen maar gezien de leeftijd van zijn lieve beer, brengt hij ook het meeste tijd met Axel door en probeert zo nog van zoveel mogelijk momenten te genieten. De band tussen die twee is wel heel sterk. Dat bleek nog maar eens toen Magere Hein tot twee maal toe vervaarlijk dicht het pad van Marc kruiste. Tijdens het herstel week Axel geen seconde uit de schaduw van zijn baas.

Er vielen natuurlijk ook leuke feiten te noteren. We vroegen en kregen een stevige winter. Die bezorgde ons trio weer een carte blanche tot het verzinnen van allerlei dolle fratsen in de sneeuw. Een hevige voorjaarsstorm leverde dan weer leuke beelden van en met La Dunja op.
Van Elmo onthouden we vooral dat hij zijn gourmand-kantje behoorlijk deed glanzen. Van pottenlikken tot boterhammen pikken, niks was hem te veel om wat extra calorieŽn naar binnen te werken. Dit leverde hem hoe dan ook een dieet op en ondanks zijn gesmul, blijft zijn gewicht behoorlijk binnen de lijntjes van het toelaatbare.

Anders is het dan weer gesteld geweest met Dunja. Zij stelde, zoals jullie in haar verhalen hebben kunnen ontdekken, zich tot doel zo min mogelijk energie te verbruiken. Ook zij staat op dieet maar haar doorgedreven ijver om haar doel te bereiken, zorgde ervoor dat ze een meer dan behoorlijke brok Hovawart geworden is. Haar luidheid spreekt gewoon tot de verbeelding. Het enige waarvoor ze zich nog wil reppen, is haar eten. Geen denken aan dat een mens nog mag uitslapen tijdens de weekends. Heel soms laat ze haar baas met rust tot half zeven maar meestal is dit een pak vroeger. Ze blijft dan aandringen tot ze haar baas uit zijn nest krijgt met als enig doel zo snel mogelijk aan haar ontbijt te kunnen beginnen. Zodra ze dit naar binnen heeft gewerkt en haar rondje door de tuin heeft gedraaid, zoekt ze ergens in huis een rustig plekje om weg te dromen.

Een ander wapenfeit speelde zich geheel in de coulissen af. Na het eerste semester van dit jaar, groeide er onrust over de plek van Hovawartinfo binnen het Hovawart wereldje. Er werd door Marc uiteindelijk besloten om vanaf 2011 geheel onafhankelijk van de rasclubs te fungeren. Er bestaat vanaf dan geen enkele binding meer met welke Hovawartclub dan ook.

Dit jaar werd ook al de basis gelegd voor een verruiming van onze site, dit in samenwerking met een dierenarts. Als die ooit eens een gaatje in zijn agenda kan vrijmaken, kunnen we een massa nieuwe en vaak zeer nuttige informatie op het net gooien die je onder die vorm nergens anders zal kunnen vinden.

Wat 2011 betreft: plannen, wensen en voornemens kan je terugvinden op de pagina met de nieuwjaarsbrieven van onze hondjes.
 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 23/12/2010