Hovawartinfo 01 april 2014, 10 jaar online!

Het Hovawartinfo-team in 2005...Het is natuurlijk niet zo dat we nu pas 10 jaar met onze site bezig zijn. Het ontstaan hebben we eigenlijk aan de BHC te danken. In 2002 kregen we opdracht om de toenmalige site van de club nieuw leven in te blazen. Eens dit werk voltooid, werd de site terug door de club overgenomen. Omdat we ook wel ons eigen verhaal wilden brengen, besloten we om ons eigen ding te doen en er gewoon voor te gaan. Na enkele maanden opbouw, konden de eerste bezoekers vanaf 1 april 2004 een kijkje komen nemen. De bedoeling om aan iedere (toekomstige) Hovawart eigenaar een bron van informatie te bezorgen, bleek geen misser. Peter, het technische brein achter de site, kwam algauw met het idee om een wekelijkse mail aan geļnteresseerden te verzenden. Ook dit werd een succes en is het tot op vandaag nog. Niet alleen de site werd groter, ook het aantal leden van het team nam gestaag uitbreiding. Net na de aanvang verscheen Dunja en een jaar later ook Elmo. Ondertussen steeg ook het aantal bezoekers van onze site en waren we al begonnen met allerhande activiteiten te organiseren. Wat we aanvankelijk voor ons zelf deden, werd dra een passie om zo vaak en zo veel mogelijk Hovawartjes op de been te krijgen, samen met hun baasjes wel te verstaan. Wandelingen, trainingen, spelletjesdagen: het zorgde ervoor dat we op ons hoogtepunt bijna wekelijks onderweg waren.

Het was helaas niet mogelijk om altijd vrolijke berichten te publiceren. Al in 2006 moesten we van niet minder dan 6 Hovawartjes afscheid nemen
. Verjaardagswandeling Axel en Jadzea 27-08-2011    Samenkomst voor de eerste verjaardag.Onze virtuele rustplaats is nog steeds de pagina die we met tegenzin aanvullen.

Er vielen natuurlijk veel memorabele samenkomsten te noteren: onze wandeling naar aanleiding van onze eerste verjaardag alsook die voor Axel en Jadzea toen zij 10 jaar geworden waren. Als we terugblikken, mogen we stellen dat we aan al die wandelingen en samenkomsten een flink aantal goede vrienden hebben over gehouden. Daar zijn wij heel dankbaar voor.

Met het verstrijken van de jaren werden onze hondjes ouder en zakte onze motivatie een beetje. Ook het aantal dolle verhalen liep terug. Leuk om te lezen, vaak veel minder prettig om te beleven... Als in 2011 Aiko als nieuwste telg het team komt vervoegen, ontstaat weer een heel nieuwe situatie. Er ontstaat een schril contrast tussen de gevestigde waarden van Axel tot en met Elmo en Aiko. Hij roept herinneringen op aan het verleden en doet ons telkens teruggrijpen naar de verhalen die door de anderen ondertekend werden.

Toen we op 7 juni 2013 van Axel afscheid namen, waren we het meteen eens dat we niets aan de naamgeving van de site zouden veranderen. Het is en blijft de site van Axel en Jadzea, een ode aan onze geliefde viervoeters waarmee we zoveel mooie en innige momenten mochten beleven.

Van splitten hebben we nog niets gehoord en van ophouden nog veel minder. We hopen onze boodschap (en hopelijk ook die van jullie) nog jaren te mogen brengen. Bijdragen geleverd door trouwe lezers blijven altijd welkom!!

Langs deze weg nog eens onze dank aan jullie allemaal!

 

Het Hovawartinfo-team in 2007...    In 2011 --> Aiko komt er bij! (foto 20-05-2013)

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 10/04/2014