Hovawartinfo op stap met de kroost van "Van De Zonneheksen".

(gedaan 23/04/2016)

De wandeling in beeld...    Toch wel flink stijgen en dalen...

 

Iedereen was goed op tijd!Afspraak om 10:00 in 's-Gravenvoeren en dus moest B'Elanna en baasje Peter tijdig vertrekken. Aiko en zijn baasje Marc konden er wegens snuffel verplichtingen deze maal niet bij zijn en dat beviel B'Elanna niet echt. Met een zekere tegenzin sprong ze om 8:15 in de koffer. Na een vlotte rit, met op het einde typische Belgische binnenwegen (waarom er daar nog verkeersdrempels nodig zijn??), arriveerden we als eerste op de parking van afspraak in 's-Gravenvoeren. Kort na elkaar kwamen dan Marc met Merlo , Angelica en René met Menzo (helemaal uit Amstelveen) en tot slot Ronald met Jana en Michka op de parking toe. Op deze open plek konden de hondjes en de baasjes dan even kennis maken. Menzo en Merlo leken hun fokker Ronald nog erg goed te kennen. Mama Jana zette de stoere kerels wel snel op hun plaats. Iets voor 10:00 ging de wandeling dan van start, iedereen was immers keurig op tijd aangekomen.

Start van de wandeling, naar het dorp.Even langs de straat richting de Kerk van 's-Gravenvoeren om vervolgens langs het eerste knooppunt langzaam te beginnen stijgen. Al snel kregen de Hovawartjes de vrijheid, en zoals meestal op deze wandelingen was er van conflict geen sprake. Omdat Ronald alles wilde weten over "zijn kroost" en hun belevenissen moest zijn tempo danig naar beneden. Gelukkig voor mij want nu konden er ook eens foto's van de voorkant getrokken worden. ;-)) Ondertussen begon Merlo meer en meer interesse te vertonen in zijn mama Jana en probeerde hij haar regelmatig te bestijgen. Dit zou gedurende de hele wandeling niet meer veranderen. Ronald moest regelmatig ingrijpen en Marc kreeg een reeks instructies in een poging dit gedrag bij te sturen. Een fulltime opdracht voor Marc. Onze lievelingen kregen al snel de vrije loop!Langzaam stapten wij verder de helling op. Het bleek een populaire bestemming voor wandelaars te zijn. Wij kwamen grote groepen tegen (oa uit West Vlaanderen) die blijkbaar dezelfde wandeling aan het volgen waren. Ondertussen bleef het bij een dreigende lucht maar gelukkig zouden we van regen gespaard blijven! Halverwege de helling kwam een troep koeien even goedendag zeggen. B'Elanna vond dit zeer intrigerend maar buiten wat gesnuffel liet ze deze rare schepsels links liggen. Alleen Menzo wilde deze schepsels van wat dichter bij gaan bewonderen, glipte onder de prikkeldraad en spurtte de weide in. Echter zonder problemen vervoegde hij al snel weer de groep. Da ruikt hier naar Nederlanders!Het vers omgeploegd veld boven aan de helling oefende op alle Hovawartjes een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en één na één verkende ze deze velden. Menzo besloot wat aarde mee naar huis te nemen en begon zich duchtig te rollen. Nadien had hij wat meer tan dan black... De weg doorheen deze hoogvlakte bracht ons wat verder op Nederlandse bodem. De grenspalen markeerden duidelijk de grens tussen België en Nederland. Hier verschenen dan ook de eerste bloesems. Eigenlijk nog iets te vroeg om alles in volle bloei te kunnen bewonderen, maar de omgeving straalde toch de nodige rust uit.

Na de hoogvlakte begon een langzame afdaling richting het riviertje De Voer. De toch wel, af en toe, moeilijk berijdbare weg leek op sommige momenten eerder op een autosnelweg: verschillende auto's en vrachtwagens gebruikte deze weg om van België naar Nederland te raken. Regelmatig moesten we onze lievelingen terug tot de orde roepen om de auto's veilig te laten voorbij rijden. Gelukkig doken we eenmaal beneden gekomen terug een weiland in om aan onze laatste klim te beginnen. Na het weiland slopen we de bossen in en heel de tijd genoot B'Elanna en haar nieuwe vriendjes van de vrijheid, ze konden het allemaal prima met elkaar vinden. Maar als B'Elanna zit te dollen moet je goed opletten: nadat ze Menzo uitgedaagd had tot een spurtje door het weiland liepen ze samen Angelica ondersteboven. Gelukkig zonder erg.

De Hovawartjes van Van De Zonneheksen met hun baasjes...Aan het riviertje De Voer vonden we een uitgelezen plaats om even een groepsfoto te nemen... Om Hovawartjes allemaal dezelfde richting te laten uitkijken... altijd was er wel eentje die liever met iets anders bezig was. Maar zo'n situatie heb je zeker zelf al vaak mee gemaakt...
Langzaam nog even naar boven terug naar de bewoonde wereld, hier werd toch wel een stukje afgesneden zeker... Zo deden we dus een volle 200m minder dan voorzien. Een beetje later wandelde we terug 's-Gravenvoeren binnen en was het hoog tijd om de dorstige te laven en de hongerige te voeren: Eetcafé Der Pley(Plein 27 / Pley 27, 3798 ’s Gravenvoeren) heette ons en de hondjes welkom. Marc besloot Merlo toch weer naar de wagen te brengen want deze kerel bleek zich niet te kunnen ontspannen. Iedereen bestelde zijn natje en zijn droogje en genoot nog duidelijk na van een leuke en gezellige wandeling! Het lokale streekbier werd getest en goed bevonden

Voor wat B'Elanna betreft: na een diepe zucht heb ik haar op de hele terugweg niet meer gezien of gehoord. Het was duidelijk dat ook zij van deze wandeling genoten had en al droomde van een volgende!

 

Voor zij die de wandeling zelf eens willen doen volgt hier het knooppunten plan....

Kapelletjeswandeling  (9,8 km), Parking in de Boomstraat,

24 > 0,1 > 23 > 0,1 > 22 > 0,4 > 34 > 0,3 > 35 > 1,6 > 36 > 0,6 > 37 > 0,8 > 39 > 0,8 > 41 > 0,6 > 42 > 0,4 > 43 > 0,8 > 44 > 0,05 > 45 > 0,7 > 30 > 0,9 > 31 > 0,1 > 29 > 0,6 > 27 > 0,6 > 28 > 0,4 > 24

(De vetgedrukte getallen zijn de knooppuntnummers met ertussen de afstand.)

 

Da was een leuke wandeling hé??!!

 

Even de hondjs laten kennismaken...

Nog even wat asfalt... B'Elanna had al snel de koekjes gevonden!!
Even de velden verkennen... Ronald was trainer van dienst... Leuk zo los lopen! Alle hondjes kwamen goed overeen!
B'Elanna kon goed uitdagen en lokte iedereen mee... René en Angelica gingen de bloesems bewonderen... Ronald verwittigt Merlo dat hij Jana met rust moet laten!
Marc met bronstige Merlo... Snuffelen op wat later bijna een autostrade leek... Hovawartjes veroorzaken al spelend...
Vers water... Lekker!!! Iedereen volgt het spoor... Door een zeer afwisselend landschap.
Zo heb je heel de groep... Volgen baas... we zijn er bijna!! Menzo kiest mee het menu!
  Een lekker streekbiertje om een leuke dag af te sluiten!  

 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 04/05/2018