Hovawartinfo Training 27 januari 2008.
Slideshow ...
(Bekijk de Slideshow)
 

Op een eerste afspraak in Beringen loopt het meestal storm om elkaar nog eens te kunnen begroeten. Daarom hadden we ook niet gevraagd om je in te schrijven voor de training. Uiteindelijk kwamen slechts zeven stellen opdagen voor onze training. Ver onder de verwachtingen maar les geven aan evenveel honden is eigenlijk net genoeg. Thema van de les was honden appel plaatsen. Meerbepaald eigenlijk de gevolgen ervan. De deelnemers krijgen te horen dat een hond onder appel plaatsen, hem de nodige stress oplevert. Hoe langer de hond onder appel moet blijven, hoe erger hij gaat reageren en hoe belangrijker het wordt om haar/hem een uitlaatklep te bezorgen. Belonen is er een stukje van.
Dan over tot de praktijk. Axel mag het uitgestippelde parcours verkennen en aan de anderen tonen hoe ze moeten stappen. De souplesse is er wel uit bij hem maar de wil is zeker nog aanwezig. Na zijn demonstratie wordt hij in het midden van een door kegels gevormd kruis onder appel geplaatst en moet de duur van de oefening blijven liggen. Ondertussen draaien de andere deelnemers rond de kegels en telkens ook rond Axel. Terwijl alles rustig verloopt, nog even de deelnemers laten kijken naar de gevolgen van deze oefening. Ofschoon het niet warm is, ligt Axel regelmatig zwaar te hijgen: zijn manier om met de stress om te gaan en zijn poging om die zo te verminderen.
Na de oefening allemaal flink met hun lieveling laten spelen. Marleen stapt met Dante eerder onbewust naar de trap. De juiste richting zo mag blijken want hier zal zich de apport afspelen. Hovawart en geleider boven op de trap, hondje in zit en blijven terwijl zijn/haar baas het voorwerp op de afgesproken plek gaat neerleggen. Omdat niet alle honden lessen gehoorzaamheid volgen, is dit weeral een moeilijke opgave. Ook onze jongste deelnemer Ailine heeft er behoorlijk wat moeite mee. Te veel eigenlijk maar de beloning die volgt, spoelt alweer de opgelopen stress van haar af. Nadat iedereen aan de beurt geweest is, mogen de deelnemers opschuiven naar de Catwalk. Opdracht: alle honden op één lijn, aflijnen en onder appel plaatsen om te blijven. Onze hondjes laten we achter in "zit". Marc had alle Hovawartjes nog graag wat dichter achter elkaar zien zitten maar er hoeven geen risico's genomen te worden. Als beloning mag ieder baasje zijn hond oproepen. Daarna weer spelen. Tijd nu om even te pauzeren. We kruipen gezellig bij elkaar. Het doet overigens deugd om nog eens bij te kunnen praten.
Na de pauze, krijgt iedereen opnieuw de volgoefening voorgeschoteld maar deze keer los. Axel hoeft nu enkel nog te liggen. Die heeft genoeg gedaan voor vandaag. Voor Baiki, Hanna, Cajsa, Dante, Ailine en Jadzea is het nog even doorgaan. Het spreekt vanzelf dat Ailine nog aan de leiband mag volgen. De overigen huppelen vrolijk achter hun baasje aan. Dan even een leuke combinatie uitproberen: eerst voedsel aanbieden en tijdens de volgende oefening de tandjes laten zien... Wees maar gerust dat je als lesgever elke hond in staan krijgt! Tot slot nog een kleine wedstrijd. Twee ploegjes van 3. De eerste deelnemer van elke ploeg mag na het startsein zich naar een verderop geplaatste kegel begeven, omdraaien en dan zijn/haar hond oproepen. Juist: die moesten ze achterlaten! Als de eerste hond toegekomen is, mag de volgende starten. De verliezers mogen de winnaars een rondje betalen...

Meteen de aanhef voor nog een leuke afsluiter. Wij bedanken Muizenheide voor hun gastvrijheid, alsook de deelnemers: Annik, Marleen, Els, Suzy, Franz en Peter.

Volgende keer hopen we jullie massaal te mogen verwelkomen!!
Foto's Hovawartinfo spelletjesdag 11-06-2006.

Deze presentatie bevat  27 (1,6 MB) foto's.
Hoe snel wil je de foto's na elkaar zien? (seconden):

 


 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 31/01/2008