Hovawartinfo trainingsdag 22/04/2007.
Slideshow ...
(Bekijk de Slideshow)
 

Herr Stefan Saus.Zoals werd aangekondigd op zowel de site van de Belgisch Hovawart Club als op onze site stond er op deze zondag er een wel heel bijzondere training op het programma.
Franz en Alain hadden Stefan Saus (trainer voor de Duitse Hovawart Club) kunnen strikken om onze rakkers wat nieuwigheden bij te brengen. De man in kwestie heeft een uitstraling die je maar raar of zelden tegenkomt. Uiterlijke rust gecombineerd met pientere ogen die niets ontgaan. Dat laatste heeft hij ongetwijfeld te danken aan het feit dat hij al decennia met honden werkt.
Even later staan we met zijn allen in een grote kring rond de nieuwe meester. In korte bewoordingen maakt Stefan ons duidelijk wat er vandaag van ons verwacht zal worden. De meerderheid van de groep verstond gelukkig voldoende Duits en kon zonodig zijn buur toelichten.
Als eerste oefening schotelde hij ons het in een kringetje lopen voor. Dat gaf hem de kans om iedereen en zeker elke hond te observeren. Nog maar eens een bewijs dat hij uit een bijzondere houtsoort gesneden is. Dat hij geen problemen schuwt, toont hij ook als hij iedereen naar hem toe laat komen om dan de honden ofwel in zit ofwel in lig dicht bij elkaar te laten eindigen.
Na het rondjes wandelen in wijzer- en tegen wijzerzin, volgde al een iets meer confronterende oefening: iedereen op één lint om dan na een linkse ommekeer hond aan hond te passeren. Ook die handelingen werden nauwgezet in het oog gehouden door onze "chief trainer". Als we weer eens op een lint stappen, laat hij ons stoppen op redelijk korte afstand van elkaar.
Dan mag Franz met Daiki de spits afbijten voor de slalom. We volgen elkaar snel op en zo staan we terug met onze neus naar de kantine van de hondenschool. Al gauw zijn we een uurtje bezig en laat Stefan zijn troepen het terrein afmarcheren.
Na enig overleg besluiten we dat Stefan tijdens de individuele training aandacht zal besteden aan de specifieke problemen van de honden.
Zo mag Flynn als eerste opnieuw de arena betreden met zijn baasje. Wat de specifieke problemen zijn kunnen we van waar we zitten niet horen maar blijkbaar hebben de handelingen en raadgevingen van Stefan succes.
Na Flynn mag er een groepje het terrein op stappen. Allemaal stoere reuen en teven die vinden dat ze naar elke hond mogen uitvaren. Misten we daar Naboo niet? Waarschijnlijk niet want die geeft al enige tijd in de ring geen krimp meer.
Dante, Darwin, Daico, Lara en Himalaya schijnen dezelfde problemen te hebben maar ook hier mogen we stellen dat in een minimum van tijd elke Hovawart precies weet waaraan hij zich moet houden.
Nu de les nog onthouden buiten de kring hé! Zo volgen we elkaar op en tot slot neemt Marc Elmo mee om wat aan diens probleem te timmeren.
Al snel blijkt dat Elmo nooit heeft leren spelen. Het probleem is ook niet op vijf minuten op te lossen maar de weg is wel duidelijk.
Als de persoonlijke sessies afgelopen zijn duwen de wijzers van de klok al flink na vijven.
Voor enkele liefhebbers stapt Stefan zelfs nog in zijn pak om wat zacht pakwerk te geven. Zacht genoeg om ook Axel even zijn gangen nog eens te laten gaan.
Dunja moet vandaag aan de kant blijven maar die vindt het helemaal niet zo erg. Eens het gezelschap zich voor een verfrissing op het terras heeft genesteld, vleit ze zich lang uit en speelt voor dood. Alsof ze heel de namiddag heeft moeten werken.
We besluiten deze wel heel boeiende maar vermoeide namiddag met de afspraak dat we Stefan nog wel eens kunnen inhuren. Ongeachte het weertype men dan voor ons in petto heeft, er zullen zeker weer gegadigden genoeg op af komen.
 

Voor de aanwezigen, zij kunnen nog even wegmeimeren. Anderen mogen alvast wat watertanden.
Alain en Franz zijn nogmaals bedankt dat zij deze toptrainer wisten te strikken!
Foto's Hovawartinfo training 22-04-2007.

Deze presentatie bevat  27 (1,93 MB) foto's.
Hoe snel wil je de foto's na elkaar zien? (seconden):

 


 

 

 


 Webmaster , all rights reserved.

Last update 26/04/2007