Hovawartinfo spelletjesdag 11/06/2006.
Slideshow ...
(Bekijk de Slideshow)
 

Een poosje geleden ontvingen we van het Dierencentrum in Sevenum een berichtje dat er op hun terreinen de spelletjesdag van de Hovawartclub Nederland zou doorgaan op 11 juni. Jack en Carla de Jong stellen graag hun accommodatie ter beschikking en de praktisch organisatie lag in handen van het Hovawartforum. Eerst een slordige 150 kilometer bollen en dan mochten we ons voorbereiden voor een drukke agenda. Zoals meestal, was nu ook de zon meer dan nadrukkelijk van de partij en gezien er nauwelijks of geen plekjes met schaduw waren, hadden de organisatoren op verschillende plaatsen emmers met water klaar staan.
Normaal hadden 21 combinaties de start genomen maar de veteranen lieten verstek gaan. Uiteindelijk bleven we nog met 18 over. Elmo werd bij de jonge honden ingedeeld en Jadzea uiteraard bij de volwassen honden. Nog voor de start kregen we alvast een aandenken aangeboden en werden we alvast op de gevoelige plaat vastgelegd. Dan werd het tijd voor het betere werk. De proeven die we voorgeschoteld kregen waren de volgende:
-hindernissenloop met lepel en ei, daarna over (zonder ei) over de catwalk, slalom met bekertjes water dan door een tunnel (hond of baas), dan hond in de bolderkar en die door een u-vormig labyrint trekken om dan nadien opnieuw door een andere tunnel te duiken. Tot slot over een aantal hordes springen en nog een sprintje trekken tussen 2 poortjes. Dit alles binnen de 4 minuten af te leggen. Jadzea legde een foutloos parcours af maar Elmo vond de kar maar niets en liet ook de tunnels aan Marc over.
-apporteren van voorwerpen: allerlei spullen lagen in twee vierkanten verspreid en je hond moest binnen 2 minuten zoveel mogelijk voorwerpen naar zijn baas brengen. Elmo hield het hier bij snuffelen... Jadzea bracht 3 voorwerpen naar Peter.
-zaklopen: door de warmte was de afstand wel flink ingekort en hoefden we slechts een slordige 20 meter af te huppelen. Elmo had geen moeite om het tempo van zijn baas te volgen en samen scoorden ze de snelste tijd bij de jonge honden. Jadzea vond die zak maar niks en wilde er alleen maar in bijten wat natuurlijk Peter er toe aanzette om nog sneller te springen. Ze vielen letterlijk over de eindstreep.
-onderbreken: in twee vakken van de vier mocht je je hond onderbreken. Elk vak had zijn waarde en ging je hond in dat vak zitten, kon je weeral punten binnenharken. De honden werden wel aan een lange lijn vastgemaakt. Elmo stopte in het tweede vak maar ging niet liggen of zitten. Onze opdracht luidde dat de hond diende te gaan zitten. Jadzea vond die lange lijn maar niks en sloop tot in het laatste vak om zich daar neer te leggen voor de voeten van Peter.
-koekhappen: voor zowel de baas als de hond hing wat lekkers omhoog aan een koordje. Een snoepreepje voor de hond en peperkoek voor de baas. Bij deze hitte en met een extra droge keel een hele opgave om die peperkoek naar binnen te werken alvorens je hulp kreeg van je lieveling. Daarbij begon door het getrek aan het hondensnoepje, de koek ook flink op en neer te bewegen wat happen nog eens extra moeilijk maakte. Voor geen van ons leverde dit onderdeel problemen op. Alleen nog meer dorst, dat wel.
-speuren: eerst werd een snoepje verborgen onder een kegel (zo stonden er 3 opgesteld). Als je aan de beurt kwam moest je natuurlijk met je rug naar de kegels gaan staan en ook de snoet van je speurneus moest de andere kant op kijken. Elmo had meer interesse voor wat zich aan de andere kant van het terrein afspeelde dan voor wat er zich onder de kegels bevond. Thuis is dat echter niet het geval... Jadzea begreep eerst niet goed wat er van haar verwacht werd maar uiteindelijk ging haar interesse naar de derde kegel en kreeg ze haar beloning te pakken.
-ballen uit het water halen: binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk tennisballen uit de vijver halen. Elmo moet (nog) niets van water hebben dus haalde hij ook geen ballen uit het water. Jadzea vindt zwemmen ook maar niets maar lepelde braaf 5 of 6 ballen uit het water voor Peter.
Uiteraard werd er af en toe een pauze ingelast. In de kantine probeerde de airco de temperatuur draaglijk te houden. Bij het lessen van onze dorst en een welverdiende rustpauze voor onze Hovi's mochten wij ondertussen onze hersenen nog wat pijnigen bij het oplossen van een puzzel. Hondenrassen benoemen en met de eerste letters van de gevonden honden een ander hondenras vinden met maar liefst 14 letters... Newfoundlander was de oplossing maar wij brachten hier niet veel van terecht.

Uitgerekend die namiddag trad het Oranje team voor het eerst in de strijd op het WK voetbal in Duitsland. De wedstrijd kon er op groot scherm gevolgd worden. Nog voor het einde van de match werd de volumeknop echter volledig toegedraaid voor de prijsuitreiking. Ofschoon Elmo bij de jonge honden was ingedeeld, stonden zijn punten mee bij de volwassen honden.
Bij de jonge honden ging Lou met Bono aan de haal met de eerste prijs en verdient! Het was een plezier om hen de hele dag bezig te zien. De perfecte combinatie zeg maar. Bij de volwassenen werd het dus een klassieke Belgi - Holland. Elmo viel buiten alle verwachtingen ook in de prijzen. Het was dan wel de "poedelprijs" voor de laatste stek maar hij moest dan toch niet met lege poten naar huis toe. Met nog 3 deelnemers te noemen was Peter nog steeds niet afgeroepen. Uiteindelijk ging het voor de overwinning tussen Peter en gastvrouw Carla. Ladies first zullen we maar zeggen want Peter werd eervol tweede. Het verschil in punten was echter beduidend genoeg om niet jaloers te moeten worden.
Tussendoor kwam de voorzitter van de Nederlandse Hovawart Club ook even de deelnemers begroeten.
Lovenswaardig in die hitte en als niet-deelnemer! Voor zover wij weten woont hij ook niet echt in de buurt...
Na nog een korte rustpauze begaven we ons huiswaarts. Een bijzonder fijne dag was het geweest en bij een volgende maal zullen we zeker weer aan de start verschijnen.
Nog een pluim voor de organisatoren die er voor zorgden dat alles vlekkeloos verliep.

 
Voor de deelnemers en supporters: leuk dat jullie erbij waren!

Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij...Jij toch ook??!!
Foto's Hovawartinfo spelletjesdag 11-06-2006.

Deze presentatie bevat  22 (1,06 MB) foto's.
Hoe snel wil je de foto's na elkaar zien? (seconden):

 


 

 

 


 Webmaster , all rights reserved.

Last update 26/04/2007