Aiko geeft het voorbeeld op het seminarie mantrailen...
(op 15-16-17 augustus 2014.)

(door hier te klikken spring je dadelijk naar de Slideshow...)
 

OP 15 augustus ging het eerste mantrailer seminarie van onze vereniging van start. Een eerste hoogtepunt in de opbouw van deze discipline maar zeker niet het laatste. Onze instructeur Andreas, die daarvoor speciaal van Duitsland naar ons gereisd was, begon met de theorie achter de praktijk. Voor de leden van de vereniging was dit eerder herhaling dan nieuwe leerstof maar er zaten toch weer accenten in die vooral het waarom van bepaalde tekens die je hond geeft op zijn spoor verduidelijkten.

Zaterdag heel vroeg uit de veren. Voor Aiko blijkbaar geen probleem want die stond me alweer vrolijk springend op te wachten. Voor de gemakkelijkheid kregen we een vaste startvolgorde. Aiko en ik mochten steeds als derde aantreden. Een eerste "echte" oefening was meteen een combinatie van een aantal moeilijkheden. Niet dat er geheimen verteld werden maar over de eigenlijke inhoud kunnen we weinig of geen details prijsgeven. Het slachtoffer of de "runner" had zich in de hoogte weggestopt en het doel was dus om te ontdekken hoe je hond reageerde zodra hij/zij op de plek aankwam. Aiko gaf goed de "negatieven" aan, teken dat zijn doel vlakbij moest zijn. Zodra onze runner de trap afstormde, werd Aiko een beetje te hevig en moest ik hem er zelfs van weerhouden op te springen.

Een volgende oefening had als functie, het aanduiden van deuren. Een andere de "geen geur" oefening.

Op zondag werd de reeks vlijtig verder gezet met scènes die zo uit spannende politiereeksen konden komen. Geur van een "slachtoffer" afhalen en vervolgens de dader opsporen en in dit geval nog vinden ook! Of aan de hand van een dubbele geur, het spoor van slachtoffer en dader kunnen bepalen.

Boeiende materie? Belangstellenden mogen altijd contact met mij of de club opnemen om eens een training bij te wonen.

 

Instructies: De presentatie start dadelijk na het laden van de pagina en elke tien seconden komt de volgende..
Door met de muisaanwijzer over de thumbnails te bewegen zie je de foto waar de muisaanwijzer over gaat.
Klikken op de grote foto brengt je naar Aiko's andere verhalen.
Veel plezier!

 

 

 


Webmaster , all rights reserved.

Last update 04/09/2014